Kvelertak endte opp med tre album med Hjelvik som vokalist, «Kvelertak» fra 2010, «Meir» fra 2013 og «Nattesferd» som kom i 2016. Foto: Stian Andersen/Kvelertak FB
Kvelertak endte opp med tre album med Hjelvik som vokalist, «Kvelertak» fra 2010, «Meir» fra 2013 og «Nattesferd» som kom i 2016. Foto: Stian Andersen/Kvelertak FB

– Kvelertakk for meg

Hei, Erlend her, det er ingen enkel måte å si dette på, så jeg skal bare komme rett til poenget. Det er nødvendig for meg å dele vei med Kvelertak. Slik begynner vokalist Erlend Hjelvik sitt takkebrev til alle som er glad i bandet Kvelertak. Nå gir han seg.
Hjelvik som tidvis bor i Tysvær kommer med en hjertelig avskjedshilsen.

(NB! teksten er oversatt fra engelsk)
Opplevelsen av å bygge et vellykket band har vært gøy og givende, men har også vært like intens og utfordrende. I løpet av årene har dette tatt sin pris. Vi har utviklet oss personlig og profesjonelt, våre individuelle mål, behov og motivasjon har endret seg, og ført oss i forskjellige retninger.
Selv om det er en tung avgjørelse å forlate et liv jeg har levd og pustet i det siste tiåret, føler jeg meg glad, og gleder meg til å utforske nye muligheter for fremtiden.

Dessverre, på grunn av omstendigheter ute av min kontroll, så klarer jeg ikke å utføre de siste fire konsertene i Norge i sommer. Jeg ber om unnskyldning for det og fans som planlegger disse konsertene.

Jeg vil gjerne takke Bjarte, Kjetil, Maciek, Marvin og Vidar, vårt mannskap, band vi har turnerte med og alle andre som har jobbet med Kvelertak. Det viktigste er at jeg setter pris på våre fantastiske fans som har gjort alt mulig. Jeg er veldig stolt og takknemlig for alt vi har oppnådd som Kvelertak. Jeg er oppriktig takknemlig for alt vi har opplevd sammen og ønsker bandet det beste av hell og suksess i fremtiden.

Kvelertakk for meg!

Erlend Hjelvik

VG var blant de første som skrev om dette og de har lagt ut følgende fakta:
Kvelertak ble etablert i 2007, og har etterhvert etablert seg som et band med suksess internasjonalt. Metallica tok dem med som oppvarmere på turneen «By Request Tour» i 2014, og de har også vært med thrashkongene på turné så sent som i vår.
Bandet endte opp med tre album med Hjelvik som vokalist, «Kvelertak» fra 2010, «Meir» fra 2013 og «Nattesferd» som kom i 2016.
Kvelertak ble startet i 2007. Fram til i dag besto bandet av Erlend Hjelvik, Vidar Landa, Bjarte Lund Rolland, Maciek Ofstad, Marvin Nygaard og Kjetil Gjermundrød.
de er et av toppnavnene under «Den Festivalen» i Vangen fredag 24. august. Det blir uten Hjelvik, om det blir noe av konserten i det hele tatt.

Les hele saken fra VG her:https://www.vg.no/rampelys/musikk/i/0ExPkA/kvelertak-vokalist-slutter-bandet-fortsetter-videre