Stegaberg G14 har i dg morges spilt finale i Kattegat Cup i Danmark. Det ble et knepent 1-2-tap mot svenske  Lilla Träslövs. Foto: Trond Notland
Stegaberg G14 har i dg morges spilt finale i Kattegat Cup i Danmark. Det ble et knepent 1-2-tap mot svenske Lilla Träslövs. Foto: Trond Notland

– Fytti katta så kjekt

Stegaberg G14 har i dag morges spilt finale i Kattegat Cup i Danmark. Det ble et knepent 1-2-tap mot svenske Lilla Träslövs. Elias Eikemo Lundh scoret for Stegaberg i finalen, som ble avgjort bare to minutter før slutt.

Det ble en sportslig høydramatisk slutt på en svært så vellykket uke i Grenaa. Klokken 08.00 i dag tidlig måtte 14-åringene i aksjon i finalen i sommervarme Danmark.
Elias Eikemo Lundh sin scoring holdt til uavgjort helt til det bare var to minutter igjen. Da scoret svenskene og kunne juble for turneringsseier. Men sølvmedaljer og en stor pokal er på vei hjem til Frakkagjerd.

Men veien til finalen var lang. Her er et reisebrev og bilder fra Trond Notland:
Stegaberg havnet i en pulje sammen med Nesjar IF, Veddige BK, Eidsvold Turn Fotball og Hjelmeland IL.

Første kamp i gruppespillet var mot Eidsvold og det ble en kamp med mye frem og tilbake. Det var nervepirrende og det startet dessverre med ett mål imot Stegaberg tidlig i kampen. Stegaberg sine gutter jobbet hardt og etter mye press mot Eidsvold fikk vi to straffer på kort tid som kaptein Elias Eikemo Lundh satte sikkert i mål.

Kamp nummer 2 i gruppespillet var mot Nesjar IF fra Helgeroa i Larvik.
Stegaberg tok ledelsen etter kort tid og Nesjar reduserte til 1-1. Etter en kamp med mye spenning og høy puls, spesielt blant foreldrene, endte det med en velfortjent Stega-seier.

Kamp nummer 3 i gruppespillet var mot Hjelmeland.
Stegaberg tok raskt ledelsen og styrte kampen med god margin gjennom hele kampen. Stegaberg var i sitt vante element på kunstgress og ballen trilla lett og pasningene var presise.

Kamp nummer 4 i gruppespillet var mot Veddige BK i fra Sverige. Veddige tok ledelsen først og de beholdt ledelsen en stund men etter en sterk innhenting reduserte Stegaberg og etter noen minutter økte Stegaberg til 3-1. I tillegg bommet Stegaberg på en straffe som trolig hadde punktert kampen. Veddige reduserte og klarte til slutt uavgjort og dette beholdt spenningen i kampen helt til siste minutt.

Kamp nummer 5 var kvalifiseringskamp før sluttspill og vi var forberedt på tøff motstand mot Grenaa FK som er arrangørklubb for cupen. Etter en spennende kamp, noen trøtte og slitne bein etter allerede tre spilte kamper i dag, vant Stegaberg 1-0! Dette resulterte i A-sluttspill og semifinale samme ettermiddag.

Kamp nummer 6 var semifinale i A-sluttspill og vi møtte Frøyland IL frå Jæren. Frøyland var et godt lag, men ble for lette for oss. Våre gutter hadde spilt fire tøffe kamper i dag og likevell klarte guttene og hente frem krefter til å snu kampen fra 0-1 til 6-1.

Trener Cornelis Brouwer uttaler: – Kattegat Cup har vært helt fantastisk der laget og familie fikk overnatte samlet i telt og campingvogner tett ved banene. Det har vært et kjempegodt samhold blant foreldre som har stilt opp med matlaging og sørget for en flott stemning på tribunen. Foreldre har også støttet med god hjelp med vannbæring og matlaging og andre praktiske oppgaver rundt laget slik at trener har kunnet konsentrere seg om taktikk og arbeid for å motivere guttene på laget. Laget har vist Fair Play i beste ånd, lagmoral, samhold, godt humør og en fantastisk innsats”!

– Jeg er stolt av å være treneren til disse guttene. Banene har vært av meget god kvalitet og alt rundt arrangementet har vært bra, denne cupen kan virkelig anbefales. Vi reiser hjem som vinnere uansett hvordan det går i finalen. 52 tilreisende personer rundt laget viser at det er en flott gjeng rundt laget som stiller opp og er engasjert. Det er en flott fotballfamilie som det er gøy å være på cup med, sier Cornelis i en kommentar i mellom kampene.