Vegard Steinsland scoret Skjold sitt siste mål mot Kåsen. Det endte med 5-3-seier i OBOS-cupen. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Seier og tap for Skjold og Stegaberg

Skjold er videre i OBOS-cupen etter seier i ekstraomgangene mot Kåsen. Etne vant fortjent over Stegaberg.

Det er fasiten etter to lokale kamper i OBOS-cupen og 5. divisjon, torsdag.
Skjold tok tidlig ledelsen vad Mats Steinsland hjemme mot 5. divisjonslaget Kåsen. 2-0 kom etter et selvmål, før gjestene snudde kampen og utlignet til 2-2 like før slutt. I ekstraomgangene var det likevel ikke tvil. Skjold kjørte på og mål av 5-2 Jonas Risanger, Sander Hettervik og Vegard Steinsland i løpet av en femminutters periode avgjorde kampen. Gjestene fikk seg et trøstemål til, slik at det endte 5-3 i Grinde.

Trener Tor Martin Hegrenes oppsummerer kampen slik:
Vi ledet oppskriftsmessig 2-0 til pause. Da hadde også keeper Håvard Spartveit reddet straffen før start. I andre omgang brente vi endel gedigne sjanser. Kåsen reduserte på en uforståelig straffe tidlig i omgangen. På slutten flyttet de opp alt, og fikk uttelling fem minutter før slutt.
I første ekstraomgang var vi overlegne, og scoret tre raske mål. Andre ekstraomgang ble et pliktløp, der de reduserte tre minutter på overtid.
Alle 16 utespillerne i troppen fikk minst 60 minutter spilletid, av keeperne spilte Håvard Spartveit de første 45, og Jomar Skrunes de siste 75.
Kampen viste en del positivt, men også mye rusk. Vi er fornøyde med å gå videre uten skader, samt å få aktivert så mange spillere.

Nest sist
5. divisjon avdeling fem er i ferd med å bli en triller i bunn av tabellen. dessverre er Stegaberg et av lagene der. Rubbestadneset (13), Vats 94/Skjoldar (11), Stegaberg (11) og Leirvik (10) skal få mer enn nok å kjempe om utover høsten.
Etter en relativt jevnspilt 1. omgang, slo Etne grusomt til på Frakkagjerd og gikk kjapt opp i 3-0 etter pause. Stegaberg fikk et trøstemål på straffe ved Are Søderlund etter 75 minutt på stillingen 0-3.
– Det er en periode i andre omgang hvor vi kollapser, og det var trist. På 1-0 til Etne så har vi verdens største sjanse som vi brenner. Rett etterpå setter Etne 2-0, og der ble kampen kjørt. Hadde vi satt 1-1 så hadde det blitt en helt annen kamp. Marginer og udyktighet i samme sko der, sier en skuffet Stegaberg-trener, Dag Frode Tønnesen.
Etne vant fullt fortjent og kunne ha laget et enda styggere resultat for hjemmelaget. Målscorere for Etne var Martin Kristiansen (53), Kristoffer Grønstad (63) og Åsmund Norheim (65).