Ordfører Sigmundf Lier fikk hjelp av Inger Rossebø fra SR-BAnk og mange barg fra barnehagen i Aksdal under snorklippingen. Foto: Alf-Einar KValavåg
Ordfører Sigmund Lier fikk hjelp av Inger Rossebø fra SR-Bank og mange barn fra barnehagen i Aksdal under snorklippingen. Foto: Alf-Einar KValavåg

– Dette er knallbra for alle

Sitatet kommer fra både ordføreren og de mange barna fra Aksdal barnehage som i dag var med på åpningen av Axel Rios klatreskulptur «Kosmos». Og aktivitetene har allerede tatt av.

– Dette er stort for meg, fordi det viser at barn og unge utfodrer kunst på en annen måte, enn det en kanskje tenker. Dette er en kombinasjon av skulputur, kjlatrevegg og sansested. Og det har tatt helt av. Det har vært unger hr helt siden vi var ferdig, sier Axel Rios.
Idrettskjonsulent Geir Stakkestad var den som ledet snorklippingen, som ordfører Sigmund Lier, og barna tok seg av.
– Dette er et samarbeid mellom oss i kommunen og Rios, basert på større fra Sparebankstiftelsen til SR-Bank. I tillegg har vi fått spillemidler. Når en ser gleden og aktiviteten i og runndt denne instalasjonen blir jeg som idrettskonsulent skikkelig glad. Vi trenger allsidig aktivitet, og det får vi her. Kjekt å kunne få til slikt, smilte Stakkestad.

Mer om åpningen og ideen bak klatreskulpturen i papiravisen på torsdag.

Kunsteren Axel Rios.

Anders Nestland, Geir Stakekstad, Ingvar Frøyland og Axel Rios under åpningen av klatreskulturen «Kosmos».