ole Johannes Stople brukte bare fire minutter på å score mot Leirvik. Arkivfoto: Alf-Einar Kvalavåg
Ole Johannes Stople kom på scoringslisten i kveld. Arkivfoto: Alf-Einar Kvalavåg

Superveteranene slo til

Mange har ventet på litt magi fra duoen Søderlud og Stople. I går tryllet de fram fire scoringer da Stegaberg vant 4-3 over Rubbestadneset i en innholdsrik kamp, med sju mål, straffe og et rødt kort.

Kompisene som kom til Stegaberg denne sesongen har gjort sine saker helt greit, men de mange scoringen som Stegaberg-fansen hadde drømt om, har latt vente på seg.
Men i går kveld, da laget trengte det som mest var de på plass.

Etter en svært innholdsrik kamp sendte Stegaberg-trener Dag Frode Tønnesen oss denne oppsummeringen:
– De første 20 minutten er vi steingode. Så får de en helt uberibelig straffe, ingen forstår noe… så snur kampbilde litt og det blir en mer gjevn affære resten av omgangen. 2-1 til pause. 2. omg føler jeg at vi egentlig eier. Men likevel slipper vi inn 2 mål. De scorer tildlig, men vi går igjen opp i ledelsen etter flott og effektiv spill. Så blir det på ny spenning i kampen da vi scorer selvmål mot spillets gang, men nok en gang reiser vi oss og setter det avgjørende målet minuttet etter deres scoring. Fullt fortjent. Kjekt at de to gutta på topp fikk seg 2 mål hver, men dette var en stor lagseier. Kjekt å se gutta nå i de siste kampene. Gleden, innsatsen og mentaliteten er på ett helt annet nivå enn i vår. Forsetter vi i dette sporet vil vi plukke mange poeng, neste mulighet er allerede på mandag mot Vard 2.

Først scoret altså Stople to mål, før Søderlund tok over og scoret de to siste i den jevne og svært spennende kampen på Frakkagjerd. Det betyr at Stegaberg nå bare er et poeng bak bømlingene, men har fremdeles bare et poeng mer enn Leirvik, som klarte 1-1 mot sterkt plasserte Etne i går. De ligger på den utsatte nestsisteplassen.
Mandag møter Stegaberg topplaget Vard 2.

Andre resultat i går:
Ølen – Nord 1-3
Vard 2 – Vats 94/Skjoldar 6-2
Leivik – Ølen 1-1

Kampfakta

Stegaberg 4 (2)
Rubbestadneset 3 (1)
5. div. avd. 5
Frakkagjerd
1-0 Ole Johannes Stople (10)
2-0 Ole Johannes Stople (13)
2-1 Frank Arne Sortland (str. 18)
2-2 Vidar Stokkenes (53)
3-2 Are Søderlund (60)
3-3 Selvmål (74)
4-3 Are Søderlund (75)
Dommer: Oddgeir Søllesvik, Haugar
Tilskuere: 30