Kongepokal nummer tre til Lars Magne Ullvang, etter en spennende duell på K1 1000 meter på hjemmebane i Tysværvåg. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Kongepokal nummer tre til Lars Magne Ullvang på hjemmebane i Tysværvåg i 2018. Nå jakter han nummer fem. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Kongepokal til Ullvang og medaljedryss til Tysvær

«Kongen» Lars Magne Ullvang leverte og vant sin 3. Kongepokal på hjemmebane. Elise Erland og ungdomspadlerne fulgte opp med gullmedaljer. Jubelen vil ingen ende ta i Tysværvåg under kajakk-NM.

– Det var ikke med mange centimetrene jeg vant med, men akkurat nok. Utrolig herlig å lykkes på hjemmebane foran så mange positive folk. Dette fortjente klubben, publikum og jeg selv. Etter «bare» en 11. plass i VM var jeg litt utladet, men dette var en opptur, sier Lars Magne Ullvang med nok et NM-gull på K1 1000-meter, og med en ny Kongepokal i hånden.

– Helt enig i at det er ekstra kjekt å vinne på hjemmebane. Merket etter 500 meter at jeg hadde kontroll og da merket jeg også alle på land som heiet på meg. dette ar en fin avslutning før jeg neste år blir senior, sier Elise Erland som var suveren på K1 1000-meter.

– Det blir gull av dette. Vi hadde vel full kontroll, selv om det på K4 200 meter går rimeleig kjapt. Satser på mer gull i helga, gliste ungdommene Leander Helgesen, Nicolai Lønning, Sander Askeland og Marius Alne etter NM-gullet på sprintdistansen under NM på hjemmebane.

Mer om NM i padling, om gull, jubel og hvor kjekt det er med NM på hjemmebane i papiravisen på torsdag.

Så glad og lettet blir en når en vinner NM-gull på K1 1000 meter. Elise Erland var suveren.

Satser på mer gull i helga, gliste ungdommene Leander Helgesen, Nicolai Lønning, Sander Askeland og Marius Alne etter NM-gullet på sprintdistansen under NM på hjemmebane.