Så glad og lettet blir en når en vinner NM-gull på K1 1000 meter. Elise Erland var suveren.
Elise Erland er på vei til et nytt nordisk. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Padle-NM: 10 gull og tre sølv til Tysvær

Elise Erland klarte storeslem og vant fire av fire mulige NM-gull i junior NM. Lars Magne Ullvang opplevde en «nesten dag» under dag 2 av NM i padling.

Oppsummert av Lavrans Eikje, Tysvær KKK

På avslutningsdagen av årets NM/UM/NC5 var det klart for 500m for junior og senior samt langløp for alle klasser.

Lars Magne som vant Kongepokalen i går på K1 1000m var ute etter nytt gull på dagens K1 500m. Nok en gang ble det en tøff duell mot Amund Vold fra Oslo KK. Amund tok en tidlig ledelse men midtveis tok Lars Magne innpå og nærmet seg Amund men inn mot mål holdt Amund unna og vant med 0,4sek margin ned til Lars Magne på 2. plass. Hakeem Teland fra Kristiansand KK tok bronsemedaljen.

På K1 5000m ble det et tøft løp for Lars Magne som måtte kjempe for plasseringen sin i feltet gjennom hele løpet. I mål kom Lars Magne som nummer 4. Vinner ble Amund Vold foran klubbkompis Lars Hjemdal fra Oslo KK med Magnus Ivarsen fra Fana KK på 3. plass.

Elise åpnet NM sterkt med 2 gull i går og Elise hadde en like god dag på konkurransebanen i dag da hun vant NM gull på både K1 500m og K1 5000m. Elise vant dermed 4 av 4 mulige distanser i junior NM og avsluttet dermed juniorkarrieren med stil ettersom hun tar steget opp i seniorklassen neste år.
For å kjenne på nivået i seniorklassen allerede i år deltok Elise på K1 500m i senior klassen i dag. Elise kom i mål som nummer 4 etter et flott løp, kun 0,2sek bak bronsemedaljen og viser med det at hun allerede neste år kan bite godt i fra seg i seniorklassen.

Ungdomsguttene til TKKK som i helgen padlet UM i lagbåt hadde som mål om å vinne alle 5 distansene. I går sikret de gull på 3 av distansene og var i dag ute etter de 2 siste gullmedaljene. Første distanse var K4 500m og TKKKs lag med Sander Askeland, Nicolai Lønning, Karl Kristian Kyvik og Leander Helgesen åpnet friskt og fortsatte i høyt tempo helt til mål hvor de distanserte konkurrentene og vant dermed en overlegen gullmedalje på distansen.
På K2 3000m senere på dagen padlet Sander Askeland og Leander Helgesen inn til nok en gullmedalje foran klubbkompisene Nicolai Lønning og Marius Alne som dermed sikret også sølvmedaljen til TKKK.

Totalt i NM for junior og senior samt UM lagbåt vant dermed TKKK 10 gullmedaljer og 3 sølvmedaljer!

14 og 12års klassen kjøre i helgen NC5, også her hadde Tysvær med mange utøvere. I toppen fant vi som i går blant annet Gudmund Staupe som padlet inn til 2. plass på K1 1250m i Gutter 14år klassen. På samme distanse i Piker 14år klassen padlet Stine Egge inn til en flott 4. plass.

Neste og sesongens siste nasjonale stevne for Tysvær padlerne er NM lagbåt for junior og senior samt NC6 for de øvrige aldersklassene på Årungen om 2 uker.