Endre Espedal fra Haugesund på vei mot mål som den aller første vinneren av «Nye Tysværrittet». Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Endre Espedal fra Haugesund på vei mot mål som den aller første vinneren av «Nye Tysværrittet». Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Tysværrittet: Sykkelsporten har fått en ny «snakkis»

Siv Hauge og Endre Espedal vant dagens «nye» Tysværritt. Etterpå var det en ting de rundt 130 deltakerne snakket om. Bakken opp Alvanutvegen.

Det ble akkurat den folkefesten arrangøren håpet på da de la om trassen fra Frakkagjerd til toppen av Alvanutvegen. En etter en kom de slitende opp bakken til heiarop, bjeller og flagg.
– Dette var et fantastisk arrangement og de siste metrene var knallharde, men tøft med mye folk og god stemning. Jeg hadde litt over et halvminutt på resten inn i bakken. I mål var det kanskje en meter. Det var ikke mer kraft i beina mine, gliste vinner Espeland fra Haugesund Triatlonklubb.
Sliten var også kvinnens vinner. Hun trodde det var et flatt ritt fram til bakken.
– Ble litt lurt av alle småbakkene underveis, og Svinalidbakken den tar krefter. Men jeg hadde et håp om å få stå på pallen. Og det gikk jo greit, smilte Siv B. Hauge fra Tasta.
Vinnertidene ble 1.56.16 og 2.15,50.

– Flott
En som var med og starter sykkelrittet i Tysvær for mange år og kilometer siden, er Harald Paulsen. 2.53.17 viste klokken da 75-åringen rullet over målstreken helt øverst i den 600 meter bratte bakken.
– Dette var et flott påfunn som virkelig gjør at vi har fått noe å snakke om alle vi som liker å sykle. Jeg kom meg til mål i dag også, ikke verst med 75-år gamle bein, smilte Harald Paulsen.

Flere lokale kommentarar kommer i papiravisen på torsdag.

Bilder fra dagens ritt kommer på nett om kort tid.

Siv B. Hauge fikk heiarop med seg på veien inn til seier i Tysværrittet.