Rita Eriksen serverte nydelige sanger til stor applaus i Tysværtunet. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Rita Eriksen serverte nydelige sanger til stor applaus i Tysværtunet. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Takk for du kom Rita, 1000-takk

Det var tidvis magisk og tett opp til de skyhøye forventningene vi hadde. Rita Eriksen og Eva Cassidy. Du verden for en duo. I Tysværtunet var de der begge på hver sin måte.

Det er få om noen i Tysvær som kan skryte på seg en Eva Cassidy konsert, men kveldens nesten to timer lange hyllest gjennom Rita Eriksen er det nærmeste en kan komme. Lukket en øynene noen sekunder så kunne en se dem begge for seg. I et knippe nydelige, men også musikalsk krevende låter.
– Det var kjekt å komme hit til nyoppussa Tysværtunet. Bare det å få et så fint og lyttende publikum var helt fantastisk. Vi serverte de aller fineste og beste låtene som Eva sang fra scenen, og det er skikkelig fin musikk. Derfor var det ekstra kjekt å merke den gode stemningen i salen, sa Rita Eriksen etter konserten.
Sammen med broderen Frank på gitar hadde hun med seg Kriss Stemland, gitarer og piano og Finn Guttormsen på bass.
De lagde et lydbilde som kledde låt for låt.

Krevende
Men to timer med Eva Cassidy er krevende. Eriksen bandt det hele sammen med en rekke fortellinger, noe som tydelig falt i smak. På låter som «Fields of gold, Water is wide og «Over the rainbow» kunne en tydelig høre forventningsfulle sukk i salen.
Skal en pirke bittelitt må det være at det var litt lavt enkelte steder i salen. Vi beveget oss litt rundt og på sidene var det tidvis litt for lavt til å bli trukket helt inn i den magiske verden denne musikken er. Rita Eriksen og hennes trio imponerte likevel og en skjønner at dette er musikk som vil leve med oss i mange – mange år.

Og kveldens mest sporty? Joda, det ble dans på Rita Eriksen denne gangen også. Haldor Sørgård lot ikke sjansen gå fra seg da han ble bydd opp.

Mer om konserten i papiravisen på torsdag.

Konsert

Rita Eriksen
Tysværtunet
«Sang Eva Cassidy»
Band: Kriss Stemland, Finn Guttormsen og Frank Eriksen.
Nesten fullt hus