Norunn Fresvig  og Helene Nielsen åpner utstilling i galleriet i Tysværtunet i morgen. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Norunn Fresvig og Helene Nielsen åpner utstilling i galleriet i Tysværtunet i morgen. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Spennende samarbeid gir spennende utstilling

Helene Nielsen og Norunn Fresvig inspirere hverandre gjennom sin kunst. Samarbeid gir spennende motiv og utfordringer for de som gjester utstillingen. I morgen åpner de sin utstilling i Tysværtunet.

– Vi tenker mye på hverandre og det den andre driver med i sin kunstform. Til sammen blir det bilder, metallarbeid og utstillinger som gir et bilde av oss begge. Det kan være motivasjon fra turer i naturen, hvor vi prøver å trekke inn opplevelsene i arbeidet vårt. Men det er fritt for å «oppleve» nye ting i utstillingen for våre gjester, smiler de to kunstnerne travelt opptatt med å montere utstillingen i Tysværtunet.
Nielsen sine malerier er store i format og fargene er klare og sterke. Fresvig sitt metallarbeid, stort sett med kobber, er i mindre format, men gir det hele et spennende uttrykk.

Sandnes
– Vi har hatt deler av utstillingen i Sandnes tidligere, og vi har vist frem arbeidene våre blant annet i billedgalleriet i Haugesund. Der fikk vi også en pris for vårt samarbeid. Vi håper folk tar seg til til å stoppe opp, og se hva de kan oppleve gjennom våre arbeid, sier Nielsen og Fresvig.
– Hva betyr navnet «Bristende Babel»?
– Det betyr at ord betyr ingenting. Bildene skal snakke for seg selv.
Marit Fjetland skal lede åpningen av utstillingen i morgen klokken 14.