Sander Hettervik og Skjold hadde en tung kveld i byen. Djerv 1919 vant 6-1. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Sander Hettervik og Skjold møter Haugar torsdag klokken 20. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Kvelden da alt gikk inn

Det var knapt nok et tosifret antall skudd mot mål i kampen mellom Djerv 1919 og Skjold. Sju av de gikk i mål. Seks av de bak Skjold sine keepere i en merkelig fotballkamp.

Skjold måtte for alt i verden ikke la hjemmelaget få det første målet. Det holdt i 11 minutter. Dagens første skudd på mål gikk rett i nettet. Så skulle vondt bli verre. To innlegg endte med to nye mål. Begge knapt nok beregnet på å gjøre det. Et innlegg gikk rett i mål, det neste traff Halvor Hansen i hodet, og ballen seilte på ny i nettet. Mellom de to scoringene gikk det knapt et minutt.
Så fikk Sander Hettervik straffe. Skjold kunne skutt seg inn kampen, men Hettervik fikk seg en så pass hard trøkk at Aleksander Gundersen måtte overta som straffeskytter. Som det meste for Skjold denne kvelden ble det ikke scoring.
– Det var en helt forferdelig 1. omgang. Alt de prøvde på gikk inn. Ute på banen var det mer jevnt, men vi trenger utrolig mange, og store sjanser for å få mål, de scoret på alt. Tror ingen av keeperne hadde noen skudd de kunne ta i løpet av en hel omgang, sukker kaptein Sander Hettervik.
5-0-scoringen viste dette i all tydelighet. Klikk-klakk i feltet, et hælspark og ballen landet i beina på Thomas Horneland. 5-0 til pause gjorde fryktelig vondt for Skjold.
I tillegg skadet keeper Jomar Skrunes seg på en spiss gjenstand i målet, og måtte til lege for å sy et dypt kutt i venstrearmen.
– Jeg traff noe i målet og fikk et kutt. Prøvde å spille men gjorde det verre på 4-0-scoringen. Ser ikke kjekt ut dette, så nå må jeg sy, sier Skjold-keeperen.

Sju bytter
Inn i mål kom Håkon Bådsvik, og han fikk som Skrunes lite å gjøre. Bortsett fra å hente ut en ny ball av nettet.
Skjold var langt mer med i 2. omgang, men det kom både av at Djerv senket tempo, og at Skjold pøste på med friske bein. Sju bytter i løpet av det første kvarteret viste at trener Tor Martin Hegrenes ikke var fornøyd.
– Akkurat nå er det helt fælt å sitte her. Vi var ikke tøffe nok, gode nok og effektive nok til å gi de kamp. Når det er sagt så scoret de på nesten alt. Det visste vi om, og likevel klarte vi ikke å demme opp.
– Sju bytter. Hva tenker du om det?
– Det fungerte rett og slett ikke i noen av 16-meterne før pause. Det måtte få konsekvenser. Nå ble det et annet kampbilde i 2. omgang, men det som ble levert, spesielt defensivt, og da snakker vi om defensiv jobbing over hele banen, var ikke godt nok. Mulig jeg valgte feil taktikk, kanskje vi ikke tok dem nok på alvor. Akkurat nå har jeg mange svarte tanker, sier en svært skuffet Skjold-trener.

Skjold fikk litt av Voll i bunnstriden. De slo Hana 4-3 i kveld.
Flere kommentarer og spillerbørs i avisen på torsdag.

Kampfakta

Djerv 1919 6 (5)
Skjold 1 (0)
4. div. avd. 2
Djervbanen
1-0 Maid Memic (11)
2-0 Mats Rasmussen (16)
3-0 Selvmål (17)
4-0 Eivind Espeland (36)
5-0 Thomas Horneland (45)
6-0 Sigurd Aasmundstad (53)
6-1 Gøran Kallevåg (71)
Dommer: Bjørnar K. Knudsen, Ferkingstad
Tilskuere: 200