Jonas Wergeland og Tollak Emil Gismarvik jobbet og slet mot Hana. På overtid fikk de betalt. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Jonas Wergeland og Tollak Emil Gismarvik jobbet og slet mot Hana. På overtid fikk de betalt. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

For et drama da Skjold vant

– De må bare roe seg. Ballen var minst en halvmeter inne og keeperen deres dro den med seg ut igjen. Hadde de ikke dømt på den hadde det vært blodig urettferdig. Aleksander Gundersen var klokkeklar på situasjonen inne i Hana-målet fire minutter på overtid. Skjold fikk scoringen godkjent, og vant dramaet 2-1. Hana skal ha varslet etter kampen at de vil protestere på hendelsen.

Dommer Ole-Petter Grindheim fra Haugar hadde full kontroll på det meste i Grinde. Han så Mats Steinsland scoret et vakkert ledermål til Skjold, og han så Mats Gramstad utligne til 1-1. Litt verre var det å se at Hilberg Nemeth og en av Hana sine spillere rotet ballen i mål på overtid. Han fikk hjelp av assistentdommer Warren Wade og sammen godkjente de til slutt 2-1-målet. Gundersen sto på streken og forteller.
– Vi fikk et frispark langt på overtid. Det var alle mann inn i boksen. Ballen endte hos Hilberg som sammen med en av deres spillere fikk ballen over streken. Keeperen var rask, men ikke rask nok da han hentet ballen ut av målet. Hadde vært typisk vår uflaks om dommeren ikke hadde dømt på den.
– Men de var fryktelig uenige etter kampen?
– Ja, og det forstår jeg godt. De kjemper like mye som oss for å overleve. Men den var så klar at når de får tenkt seg om så innser de kanskje at den var i mål.
– Kanskje?
– Kanskje, for den var bitter for dem. Jeg kjenner på den, selv om vi er jublende glade for endelig ha marginene med oss, sier Gundersen.
Hana skal etter kampen ha varslet at de kommer til å protestere på hendelsen. Dommer Grindheim blåste av kampen etter hendelsen og på stillingen 1-1, men snakket så med sin assistent og dømte mål. Han startet kampen igjen og blåste av på nytt på stillingen 2-1. Det ønsker Hana å få vurdert.

Fantastisk og tafatt
De to andre målene i kampen var av det flotte slaget. Skjold rullet opp et strålende angrep hvor Daniel Aarås og Mats Steinsland begge var involvert. Et nydelig innlegg fra Aarås ble like nydelig møtt og satt i mål av Steinsland. Så hadde Skjold en trippelsjanse, så en dobbeltsjanse før gjestene scoret.
– De får et billig frispark. Vi advarte dommeren mot den ene spilleren deres som la seg på alt. Det gikk en stund med midtveis i 2. omgang fikk han et billig frispark. Vi ble for passive og dermed fikk de seg ett mål. Bittert, for ellers spilte forsvaret en god kamp, sier trener Tor Martin Hegrenes.
I stedet for at Skjold kjørte på mot slutten var det Hana som var nærmest. Først en i tverrliggeren, før Håkon Bådsvik måtte varte opp med en fantomredning helt opp i krysset i sluttminuttene.
Men til slutt handlet alt om ballen som var en halvmeter inne i følge øyenvitner med Skjold-drakter.
– Vi turde å stå på helt til siste sekund. I dag fikk vi endelig betalt. Utrolig herlig, sier Aleksander Gundersen.
– Det var det første matchballen og den satte vi. Torsdag skal vi til Storhall Karmøy. Der må vi jage nye poeng. Akkurat nå er jeg utrolig lettet, avslutter trener Hegrenes.

Åkra vant 3-1 over Hundvåg og strekte med det ut en hjelpende hånd til Skjold.
Et toppet FKH 2-lag vant 7-1 over Hinna.

Flere kommentarer om kampen, og om den viktige kampen mot Vedavåg, torsdag får du i papiravisen. Der får du også en ny spillerbørs.

Dommer Ole-Petter Grindheim fra Haugar hadde full kontroll på det meste i Grinde. Men på overtid ble det litt hektisk.

Kampfakta

Skjold 2 (0)
Hana 1 (0)
4. div. avd. 2
Grinde kunstgress
1-0 Mats Steinsland (47)
1-1 Mats Gramstad (64)
2-1 Hilberg Nemeth/Selvmål (90)
Dommer: Ole-Petter Grindheim, Haugar
Tilskuere: 75