Simen Almås fortalte om sitt liv. Det gjorde inntrykk på ungdomsskoleelevene i Tysværtunet. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Simen Almås fortalte om sitt liv. Det gjorde inntrykk på ungdomsskoleelevene i Tysværtunet. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

500 satt musestille for Simen

For Simen Almås var livet bekymringsløst inntil den 6. august 2007. Fra den dagen har han opplevd mer enn de fleste. Først kjempet han seg livstruende brannskader. Fire år senere var han på Utøya. Ikke rart det var stille i Tysværtunet da han sto på scenen.

Simen Almås var en av dem som var med på ungdomsprosjektet C.H.A.O.S. i Tysværtunet i dag. 500 ungdommer fikk høre flere spennende foredrag og fikk en fin dag i sammen.
Men det var ingen tvil om at Simen gjorde sterkt inntrykk.

Dette er noe av det han snakket om fra scenen.
Simen som da var 13 år, ble denne høstdagen livstruende brannskadd i en eksplosjonsulykke. Tross dårlige odds, overlevde han en omfattende brannskade. Etter mange dager i koma, våknet han opp. 13-åringen var da en person med både psykiske og store fysiske skader. Veien tilbake til hverdagen ble svært tøff.
Etter mange motbakker, begynte Simen med “riktig tankesett”. Dermed greide han å ta fatt på livet og møte de utfordringene han sto overfor.
Livet begynte å smile for Simen, men noen år senere, nærmere sagt 2011 drar Simen på en politisk sommerleir for ungdom. I dag er han en av de heldige som overlevde tragedien på Utøya. Med sin livshistorie som grunnlag, reiser han nå rundt i Norge. Med sine foredrag ønsker han å inspirer og motivere mennesker til å ta vare på øyeblikkene – og LEVE.

C.H.A.O.S. fortsetter utover kvelden.