For en lettelse. Jonas Staurland, Mats Steinsland, Sander Hettervik og Marco Passera feirer 3-0. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
For en lettelse. Jonas Staurland, Mats Steinsland, Sander Hettervik og Marco Passera feirer 3-0. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Kapteinen viste vei da Skjold knuste Vidar 2

Skjold skal spille i 4. divisjon også neste år. Da fryktelig mye sto på spill i høstsola i Grinde tok kaptein Sander Hettervik ansvar. Det endte med 6-0 og skikkelig Skjold-jubel.

– Å slippe å tenke mer på at vi kan rykke ned er utrolig herlig. Vi har vist i de siste kampene at vi er for gode til å spille i 5. divisjon. Og i dag med matchballen mot Vidar viste vi publikummet vårt at vi kan når vi må. 6-0 kunne faktisk blitt mye mer, sa en svært lettet Sander Hettervik.
Og Hettervik og Skjold har god grunn til å være lettet. Det er fortsatt mikroteoretisk mulig at laget kan bli nest sist, men skal en finne den teoretiske muligheten for det, må en ha både sterkt dagslys og mikroskop. En av mulighetene ligger i Skjold – Hana-kampen og debatten rundt 2-1-scoringen. Den skal vurderes av kretsen på et styremøte i morgen kveld. Med dagens seier trenger ikke det resultatet få noe å si for Skjold.

Fæl 1. omgang
Kampen mot Vidar 2 var to forskjellige forestillinger. 1. omgangen var tidvis svak.
– Vi, heller la meg si meg selv, burde ha scoret tre mål før pause. Det var litt typisk oss at vi trengte mange sjanser før vi fikk ballen i mål. Vi lot oss dra ned på deres nivå, både sportslig og muntlig, smiler Hettervik.
Og det han snakker om er ikke bare sjansesløseri, men også farlig balltap på midten og alt for dårlig press på ballfører. Det er dette som har ført Skjold ned i bunnstriden.

Herlig 2. omgang
Om 1. omgang var et gjesp så ble det fest for alle pengene etter pause.
– Vi sa egentlig ikke mer enn at vi måtte sette sjansene og slutte med unødvendige balltap. Og for en gang skyld så falt alt på plass de siste 45, sier trener Tor Martin Hegrenes.
Han var knapt på plass for Daniel Aarås økte Skjold sin ledelse. I løpet av ti minutter var 1-0 gjort om til 4-0 og kampen var punktert. Sentralt tremålscorer Hettervik og tomålscorer Tollak Emil Gismarvik.
– I 2. omgang fungerte det meste. De gav nok litt opp og vi pøste på fremover. Jeg er strålende fornøyd med tre mål i en så viktig kamp. Men i dag er det mange som skal ha æren for at vi vant. Og det inkluderer både oss på banen og de på benken. Vi har stått sammen i motgang og vi er sammen i medgang, sier den sympatiske kapteinen som har en hilsen til «alle» klubbene som har han på blokka før neste sesong.
– Jeg spiller i Skjold.
– Uansett?
– Vel, Liverpool er alltid velkommen til å ta kontakt, ler Hettervik, lettet og glad.

Må tenke litt
Skjold blir i 4. divisjon og det er tid for å tenke på neste sesong.
– Snakker vi med neste års trener nå, Hegrenes?
– Vi har diskutert det, og med 4. divisjons-kontrakten sikret så faller ting mer på plass. Men jeg har ikkje bestemt meg 100 prosent nok, til å si noe i media i denne runden.
– Hvordan kjennes det ut akkurat nå?
– Etter en sesong med utrolig mye motgang, så fikk vi endelig oppleve noe av det vi har som beste nivå. Hvis vi vinner kampen mot Hana, så avslutter vi de tre til nå siste kampene med seier. Vi har tatt poeng mot alle lag unntatt Djerv 1919. Beholder vi poengene mot Hana og vinner over Hinna står vi på 31. Hadde tatt det om vi hadde fått tilbudet før sesongstart. Men som jeg har sagt mange ganger før så var vi svært uheldige med oppsettet i år, og fikk en vanskelig start. dermed havnet vi med ryggen mot veggen tidlig, og slet helt til i dag med å komme oss vekk fra dette. derfor er det en utrolig lettelse, sier Skjold-treneren.

Hinna og cup
Skjold var bedre enn Vidar 2 i absolutt alle faser av spillet. De vant 6-0, og all teori om nedrykk er borte om FKH2 slår Hundvåg i morgen. Uansett er det svært tynn teori som kan ødelegge for Skjold. Hinna i Stavanger på torsdag er siste serierunde, før sesongen rundes av med finale i OBOS-cupen mot Austrått.

Kampfakta

Skjold 6 (1)
Vidar 2 0 (0)
4. div. avd. 2
Grinde kunstgras
1-0 Sander Hettervik (31)
2-0 Daniel Aarås (51)
3-0 Sander Hettervik (55)
4-0 Tollak Emil Gismarvik (61)
5-0 Sander Hettervik (79)
6-0 Tollak Emil Gismarvik (86)
Dommer: Marius Hemnes Jakobsen, Vedavåg
Tilskuere: 150