Rune Bjerga kommer til bLEST med utvalgte smakebiter fra sine tre bøker.
Rune Bjerga kommer til bLEST med utvalgte smakebiter fra sine tre bøker.

Denne vil du ha med deg: Humorlunsj med Rune Bjerga

Er du en av de som er fast gjest på våre lunsjkonserter? Vel, denne uken er det en ekstra en i dag torsdag. Siden det er er bLEST i Tysvær blir det lite musikk, men mye å flire av. Komiker Rune Bjerga kommer til bLEST med utvalgte smakebiter fra sine tre bøker.

Debutboken «Tjensvoll og jeg» kom ut i 2017, og handler om å vokse opp i bydelen Tjensvoll i Stavanger, en bydel som var sterkt preget av Tjensvoll-gjengen på 80- og 90-tallet. I utgangspunktet var «Tjensvoll og jeg» ment å være en ren humorbok, men den ble mye mer enn det.

«Den lille triste boken om boksignering» kom ut i kjølvannet av «Tjensvoll og jeg». Rune Bjerga har i den lille, men både triste og morsomme boken satt ord på hvordan det egentlig er for de fleste forfattere å sitte på kjøpesentre for å signere bøkene sine.

«Standup-Njål» kom ut i høst og handler om en komikers kamp for tilværelsen. Bokas hovedperson, Njål Hansen, er siddis, 24 år, uten jobb og avstandskjæreste med Marthe, som plutselig ble kristen og fyttet til Bergen for å studere teologi. Njål er besatt av drømmen om å bli profesjonell standup-komiker, men møter knallhard motstand fra sine nærmeste og en selvopptatt humorbransje.

Allerede før boken kommer ut er Vinterfilm AS i gang med å lage spillefilm basert på Rune Bjergas bok om Standup-Njål.

Lunsjen er som vanlig gratis…