Redaktør Alf-Einar Kvalavåg ser fram til å snakke med Kari Hilde Hodne French om boka hennar «Dødsdømt i Kongo; kampen for friheten». 
Foto: Mona Terjesen
Demostrantane var godt synlege på utsida av Festiviteten. Dei hadde møtt opp frå heile Tysvær.

Humor og bokprat i vellykka forening

Vestlandets store humorkonge, Rune Bjerga fikk publikum til å både dra på smilebånda og bryte ut i latter, under humorlunsjen torsdag formiddag.

Rune Bjerga har blitt en av de mest populære komikerne på Vestlandet. Stadig flere får han meg seg både på scenen og på sosiale medier.
Men han er også forfatter, og er aktuell med sin tredje bok.
Bjerga er invitert til Tysvær i anledning bLEST, og torsdag formiddag var han også underholdningen under lunsjinnslaget som Tysvær Bygdeblad og Tysværtunet spanderer. 42-åringen delte fra de tre bøkene sine; «Tjensvoll og jeg», «Den lille triste boken om boksignering» og den siste «Standup-Njål».
Den første boka handler om hans egen oppvekst på Tjensvoll i Stavanger, der gjengkriminalitet var høyst gjeldende allerede fra barneskolealder. Den neste boka kom rett og slett som følge av at han promoterte den første boka si. Og den siste er en fiktiv skildring av en standup-komiker med navn Njål, som havner oppi de pinligste situasjoner.

Personlige innslag
Bjerga bød også på personlige beretninger, blant annet fikk svigerforeldrene med bosted i Sandeid gjennomgå. Alle fremmøtte i Tysværtunet gikk hjem med et bilde av den 190 cm høye svigerfaren og den under 160 cm høye svigermora i full vigør i ei vannseng, på netthinna.
Mange møtte opp, og det var ikke ett alvorlig ansikt å spore i salen. Smil, humring og hylende latter fylte foajeen. Og hovedpersonen selv var strålende fornøyd etter seansen.
– Det gikk fint. Var veldig kjekt, og nå gleder jeg meg til i morgen kveld, kommenterte han og gjorde seg klar for boksignering.

Rune Bjerga står på scenen fredag kveld i storsalen, med standup-showet «Bjerga on ice».