Avanti er stengt for en periode fremover. Nytt treffsted er i Sysco Arena.
Avanti har havnet på politikarane sitt bord - igjen..

Herjinger kan få konsekvenser

De siste ukene har ungdommer herjet rundt på Frakkagjerd. Spesielt rundt Spar butikken og ungdomsklubben Avanti har det vært en rekke uønskede hendelser. I går kveld var det nok.

Politiet rykket ut til området ved ungdomsklubben og Spar og møtte på en rekke ungdommer som ikke oppførte seg i det hele tatt like før stengetid klokken 22.00.
– Det var ikke helt kontroll der nei, sier en kunde som valgte å kjøre bort fra butikken.
– Jeg vil helst ikke blande meg inn i dette siden jeg har unger selv som går på ungdomsskolen, men det har vært en del snakk om disse herjingene den siste tiden. Jeg trodde ikke det var så galt, sier faren.
Og det han er redd for er hevn. For etter det Tysvær Bygdeblad kjenner til har det utartet seg en ukultur både på ungdomsskolen og på fritidsklubben den siste tiden. Elever i det eldste trinnet presser ungdommer i de laveste til å stjele i butikken.
Da vi snakket med butikkeier Petter Mortveit bekreftet han delvis dette.
– Vi er i dialog med skolen. Det skal også være et foreldremøte om kort tid. Så får vi se. Elever fra ungdomsskolen får ikke komme i butikken i skoletiden nå, sier Mortevit.

Avanti-bråk
Fredag var det ikke elever fra ungdomsskolen som var problemet, men en gjeng som hadde oppsøkt Avanti som ligger like ved.
Klubben har lagt ut denne meldingen på Facebook, og den viser at dette nå er alvor.

«I dag kom politiet og stengte Avanti ned for kvelden. Vi har store problemer med at ungdommene går fra Avanti og på Spar og stjeler, velter benker og gjør kundene og ansatte redde.
I dag var det beklageligvis et tilfelle av steinkasting på rutene på butikken. Politiet har nå gitt en advarsel om å stenge klubben for godt hvis dette ikke bedrer seg.»

Politiet har ikke lagt ut noe etter hendelsen fredag, men Haugesunds Avis har snakket med vaktlederen.
– Det var ungdommer som herjet i butikken. Det var meldt at de kastet varer, nektet å ta imot beskjeder, og slo i vinduene blant annet, sier vaktleder Kari Rørtveit ved Haugesund politistasjon.

Hele intervjuet kan leses her: https://www.h-avis.no/nyheter/politi/tysvar/butikksjef-fortviler-over-ungdomsgjenger-klubb-kan-bli-stengt/s/5-62-720903