Det var et hjertelig møte mellom kunstner Olav Nygaard og leder i kunstlaget Bente Vesterøy. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Det var et hjertelig møte mellom kunstner Olav Nygaard og leder i kunstlaget Bente Vesterøy. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

– Olav er den største vi har

Fullt hus, godt salg og svært god stemning. Olav Nygaard sin utstilling «Mine landskap» lokket mange til Tysværtunet i dag. – Olav Nygaard er den største vi har, og vi er stolt over å kunne presentere nok en utstilling, sier Bente Vesterøy i Tysvær Kunstlag.

Olav Nygaard sin utstilling «Mine landskap« ble åpnet av ordfører Sigmund Lier i Tysværtunet i dag. I sin åpningstale var ordføreren innom hvor viktig Nygaard er både som kunstner og medmenneske.
Det er et syn lederen av kunstlaget også har.
– Nygaard betyr mye for oss i kunstlaget, men som Lier påpekte, også som medmenneske. Han er en kunstner som har et stor hjerte for alle, og som det er lett å snakke med. Jeg tror de fleste som møter han blir glad i han. I tillegg er han en fantastisk kunstner som stadig klarer å fornye seg, sier Bente Vesterøy.

Fornøyd
Hovedpersonen selv smilte godt over både fremmøte og de mange tilbakemeldingene han fikk.
– Dette var helt fantastisk og det er kjekt å treffe på alle de som jeg er blitt kjent med gjennom kunsten, men også alle de nye som var her, folk jeg ikke helt klarer å plassere. Dette var stort for meg, sier Nygaard og kikker rundt seg hvor i underkant av 100 personer gikk rundt og studerte bildene hans.
Og i disken til kunstlaget var det noe så sjeldent som kø.

Utstillingen skal henge frem til 17. desember.

Flere kommentarer frå åpningen kommer i papiravisen på torsdag.

Svært mange hadde tatt turen til galleriet i Tysværtunet.

Ordfører Sigmund Lier holdt er flott og innholdsrik åpningstale.