EN HISTORIE OM KNUSTE SPEIL – ET JULEBREV FRA SØRVÅG

Det var ikke speilet på veggen, men et venstre sidespeil på en bil.

En nordgående bil på Høievegen – sist søndag kveld, like ved Komplett – traff vår bil (som var på vei sørover) slik at speilet ble slått inn og glasset knust.
Den andre bilen fortsatte uten å stoppe.

Det må ha vært en høy bil- enten kassebil eller en SUV, for det er 1,25m opp til underkanten av speilet på vår bil. På personbiler sitter speilene lavere.
Et nytt speil inklusive lakkering koster kr 4000, pytt pytt? Men et effektivt postvesen og en effektiv høgger-bransje sørget for at en erstatning allerede er kommet, sendt fra et hoggeri i Østfold. Så vi slapp med kr 850 – men det er jo penger dét og.

At føreren av den andre bilen må ha hørt noe kan det ikke være tvil om – det blir smell av slikt. Kanskje førerens oppmerksomhet var redusert i gjerningsøyeblikket? Kanskje musikken var på et VELDIG høyt volum? Ikke vet vi. Kanskje var det fremdeles mange ukjøpte julepresanger som stjal all oppmerksomhet?

Det er å håpe at hans/hennes sidespeil (venstre) kom fra det med mindre skade – kanskje bare en ripe.

Uansett: også denne ukjente bilist ønsker vi en fredelig jul; det var bare materielle skader – skadene på sinnet innskrenket seg til et lite sjokk i øyeblikket og en moderat ergrelse i ettertid.

GOD JUL!

Beste hilsen
Trond Bengtson