Næringslivsprisen for Tysvær 2018 går til Haugaland caravan ved Henrik Johan Gundersen. 
Næringslivsprisen for Tysvær 2018 går til Haugaland caravan ved Henrik Johan Gundersen. 

Disse fikk priser under nyttårsmottakelsen

Her er årets prisvinnere.

Her er ordføreren sin originaltekst til utdelingene:

Næringslivsprisen:
Komiteen har bestått av: ordfører Sigmund Lier varaordfører Ola Apeland, næringssjef Anette Sæther, fra Tysvær næringsforening: Kai Peder Birkeland og Thor Yrke
Vinnar av Næringslivsprisen i Tysvær 2018 har ein sterk posisjon innafor sitt marked. Dei har bygd stein på stein og har vokst seg store i regionen.
Vinnaren har over 20 års fartstid og har hatt ei god økonomisk utvikling. Dei sel produkt som har høg pris og då møter dei krevjande kundar!
Difor er det og sjølvsagt at vinnaren ikkje berre er god på marknadsføring og sal, men og på å følgje opp kundar over tid. Dei har bygd opp sal av produkt som høyrer til deira hovudprodukt, og har sørvis, vedlikehald og verkstad.
Bedrifta har og vore flinke med å byggje alliansar mellom anna med ein stor nasjonal aktør med eit bredt utval av kvalitetsprodukt.
Vinnaren ligg sentralt i Tysvær, men har kundar som og er langt utafor regionen. Deira produkt er store, noko som gjer at bedrifta har utvida sitt areal vesentleg, og produkta er i seg sjølv ein stor utstilling.
Bedrifta har frå 2008 til i dag tredobla sin omsetnad og femdobla resultatet. Dagleg leiar, som og er eigar, kan samen med dei 10 tilsette være stolte av den utviklinga dei har fått til.
I Tysvær er me opptekne av det gode liv,  – «mykje å oppleve – godt å leve – kjekt å jobbe». Vinnaren bidreg til at mange får «mykje å oppleva og synest det er godt å leva», samstundes som dei sjølv har det svært så kjekt på jobben!
Vinnar av Næringslivsprisen for Tysvær 2018 går til Haugaland caravan ved Henrik Johan Gundersen. 


Tysværdiplom:
Utøvere fra Stegaberg IL tok 5 gull, 2 sølv og 1 bronse på landsstevne i svømming for deltakere med utviklingshemming som var i Oslo helga 22 og 23 september:
Hanne Torill Scheit
4 Gullmedlaje: 50 m fri, 50 m bryst, 100 m bryst, 100 m fri
1 sølvmedalje: 50 m rygg
Gunn Johanne Scheit
1 gullmedalje: 100 m rygg
1 sølvmedalje: 50 m rygg
Johnny Skeie Mikalsen
1 bronsemedalje: 100 m rygg

Tysvær vektløfterklubb:
Ida Vaka : Sølv i NM Junior og 3. plass NM 5 kamp
 
2 debutanter som tok medaljer i NM Ungdom:
Stefan Rønnevik, sølv
Tine Pedersen, bronse


Kulturstipend:
Levekårsutvalget valgte å se etter talent når verdige mottagere til kulturstipend ble valgt.
Hele 12 gode søkere gjorde jobben vanskelig, men etter grundig vurdering
deler padlerne Sander Askeland og Leander Helgesen det ene stipendet og får kr. 10 000,- hver.
Det andre stipendet på kr. 20 000,- får filmprodusent Erlend Henriksen Bjelland.


Byggeskikkprisen:
Den nyopprettede byggeskikkprisen vil sette fokus på god byggeskikk, både spennende nybygg og gode restaureringer av gamle bygg. Byggeskikkpris-komiteen har innstilt kandidat og levekårsutvalget har fattet endelig vedtak.
Komiteen har bestått av: Tidligere teknisk sjef i Karmøy kommune og arkitekt Ove Røys, Museumsdirektør Mads Ramstad, fra teknisk styre: Lillian Vikra, teknisk sjef Bjørn Bruaset og kultursjef Anders Netland

Komiteen falt for det nyskapende, ekstraordinære og naturtilpassede hos vinneren. Arkitektene har lekent speilet klippeformasjonen bak hytten gjennom kreativ bruk av betong. Hytten åpner seg like mye mot skogen som den åpner seg mot sjøen og er arealeffektiv og kompakt. Uterommet er en vesentlig del av helheten. Det er svært høy kvalitet på håndverk, detaljer og materialvalg ute og inne.
Komiteen mener at hytten kan inspirere hyttebyggere i Tysvær til nytekning.
Prisen går til Astrid og Helge Seglem for ny hytte ved Romalandsvågen.
Dette er et lidenskapelig familieprosjekt der arkitekt og datter Maiken Seglem og arkitekt og svigersønn Fredrik Haukeland har tegnet bygget og far Helge Seglem er byggeleder.


Frivilligprisen:
Komiteen har bestått av: Ordfører Sigmund Lier, redaktør Alf Einar Kvalavåg og kultursjef Anders Netland
Årets nyopprettede frivilligpris går til en frivillig som har tatt begrepet frivillig opp på et nytt og høyere nivå. Hun har gjennom mange år både har hatt lederroller og vært en del av dugnadsgjengen. Prisen er en hyllest for utrettelig arbeid. Det er stor glede å gi «Frivilligprisen 2019» til: Tove Høgemark for frivillig arbeid i Tysvær og Bokn LHL.


Blomster:
I tillegg til prisene ovenfor vil ordføreren dele ut blomsterhilsen til Sigleif Myklebust Ravnestad, Zekyie Nyland, Elise Erland, Mia Thorvaldsen (på vegne av fotballsamarbeidet Stegaberg/Skjold) og Lars Magne Ulvang for deres idrettsprestasjoner i løpet av året.