Frakkagjerd
Det koster å ha hus.

Uten vann? Følg saken her

Vi følger vannlekkasjesaken på Frakkagjerd, og oppdaterer med opplysninger som kommer inn. Nå har også Vepro stengt for dagen. Samtidig har noen fått vannet tilbake. Blant dem Pizzabakeren.

Søndag 04.00: De første meldingene om at det var vannmangel i en del hus på Hamrane
Søndag hele dagen: Flere fra Tysvær kommune sin VAR-avdeling letet etter det de regnet med var et brudd i en vannledning, mellom Vepro og et stykke i retning Frakkagjerdsvegen.
Mandag 03.00: Et langt brudd ble funnet og utbedret, og man trodde en stund at dette var lekkasjen.
07.00: Vannmagasinet i Førresdalen, som holder trykket oppe, er tomt. Stadig flere blir uten vann og VAR-leder Ragnar Vikshåland fortviler. Hjelp fra Stord og Karmøy blir rekvidert.
09.00: Barn fra Førresdalen barnehage blir sendt hjem på grunn av vannmangel. Barnehagen har 144 plasser. Førre skole har vanlig drift.
9.30: Optimera har ikke vann. De er spesielt brannutsatt og må nå kontakte brannvesenet for en ordning.
10.00: Arbeid og inkluderingsavdelingen på Vepro blir stengt. Alle blir sendt hjem. Samtidig sender stadig flere inn melding om at de nå ikke har vann. En del av de som har vann i Førresdalen melder om «kaffefarget» vann i springen.
10.20: – Rådmannen har nå samlet folk på rådhuset for å få en oppdatering på hvordan det ligger ann. Vi har havnet i en svært alvorlig situasjon, når barn må hjem fra barnehagen og Vepro må lukke dørene. Jeg kan love innbyggerne at vi gjør alt som står i vår makt, for å løse problemet, sier ordfører Sigmund Lier.
10.36: – Nå renner vannet på toppen av industriområdet på Frakkagjerd, skriver John Birger Jakobsen på Facebook.
10.45: – Det er en vanskelig situasjon som har oppstått og vi jobber på spreng med å finne ut av dette. Det er for tidelig å si hvor lenge barnehagen og Vepro må holde stengt. Vi har nå vært samlet og gått gjennom våre rutiner ved slike hendelser. Hjemmesiden til Tysvær kommune vil nå bli oppdatert jevnlig utover, sier rådmann Sigurd Eikje.
10.50: Flere meldinger om brunt vann. – Dette vannet er ikke helsefarlig, men jeg regner med at det er få som velger å drikke av dette, sier Rådmannen. Han skal også følge opp brannvernet i denne delen av kommunen.
10.52: De to skolene på Frakkagjerd skal ha vann, og har vanlig drift. Vi har heller ikke fått melding om flere barnehager som er stengt.
10:53: – Dette viser hvor avhengige vi er av vann. Vi har gode rutiner på hvordan vi skal lete etter slike brudd, og de som har jobbet i hele går og i natt har gjort en stor jobb. Men problemet er nå like før klokken 11, ikke løst, sier Eikje.
10.55: Pizzabakeren på Frakkagjerd kan åpne dørene, etter at de nå har fått vannet tilbake.
11.10: Vannlekkasjen er tettet og magasinet i Førre fylles sakte men sikkert opp (se egen sak)

Har du noe du vil dele med leserne, send oss gjerne en melding på Facebook eller til [email protected]

Vi oppdaterer utover dagen