Tysværbuen Åge Wee har i mange år ledet Norges største undervannsdugnad, Project Aware Smedasund.
Tysværbuen Åge Wee har i mange år ledet Norges største undervannsdugnad, Project Aware Smedasund. Nå er Slettaa Dykkeklubb nominert til pris.

Slettaa og Pedersen nominert til «Gullklypa»

Hold Norge Rent har mottatt 37 nominerte til Gullklypa 2018. Nå er juryens finalister klare. To av de fra Haugalandet. Tysværbuen Åge Wee og Slettaa dykkerklubb er den ene og Ståle Pedersen den andre.

Vinneren av Gullklypa 2018 offentliggjøres av Gudrun Fatland fra Bergen og Omland Friluftsråd og Vestlandsrådet under åpningen av Hold Norge Rent-konferansen 6. februar.

Prisen består av en søppelklype, et diplom og en gave på kr. 5 000 sponset av Ragn-Sells.
Her er de to lokale finalistene:

Slettaa Dykkerklubb
Slettaa Dykkerklubb har holdt på med bunnrydding siden 2015. Med 200 registrerte dykk har dykkerklubben hentet opp 25,5 tonn med avfall fra havbunnen i løpet av 2018. Gjennom «Project Aware Smedasundet» har klubben engasjert 380 frivillige i tiltak fordelt på flere steder i Haugaland, og størst fokus har det vært på opphenting av skadelig avfall i Smedasundet, i sentrum av Haugesund.

Ståle Pedersen
Ståle Pedersen omtales som en person med et «enormt miljøengasjement, og strandrydding spesielt». Den lokale ildsjelen fra Karmøy har i løpet av 2017 og 2018 bidratt til å fjerne over 1,4 tonn med avfall fra strandsonen på Karmøy. Han har som enkeltperson vært ute og ryddet 60 dager i 2018, og har ved flere anledninger tatt båten sin ut for å rydde utilgjengelige plasser.

Les hele saken her: https://holdnorgerent.no/2019/01/her-er-finalistene-til-gullklypa-2018/?fbclid=IwAR0wYXj6smN6L5G1-ICNFv46X1CenugV1B7brH-4zIK9SN2diFd33YLJxIs