Andreas Penne Nygård fra Rennesøy og Bent-I Bakke fra Søgne delte seieren i Steinsvikrittet 2017. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Steinsvikrittet blir seedingritt for Birken. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Steinsvikrittet blir seedingritt for Birken

Steinsvikrittet har i 2019 fått betegnelsen som seedingritt for Norges desidert største sykkelritt, Birkebeinerrittet. På landsbasis er det 20 ritt, i sykkelgale Rogaland kun to, Steinsvikrittet og Nordsjørittet.

Det var i forrige uke gladnyheten kom på søknaden som ble sendt inn i starten på januar. Stor stas, og et sikkert kvalitetstegn på vårt arrangement, når vi blir valgt ut av alle søkerne.

– Steinsvikrittet var seedingritt tilbake i 2013, men da ble arrangementet gjennomført i juni, med god tid til Birken som arrangeres i slutten av august.
Fra 2014 har Steinsvikrittet blitt arrangert samme dag som Birken eller helgen i forkant. Normalt sett blir seeding gjort to uker før arrangementet, men Birken ønsket i år å åpne for et ritt som lå kun en uke i forkant. Det ble da Steinsvikrittet, sier Håkon André Waage.

– Om dette vil gi flere påmeldte til årets arrangement er vanskelig å spå, men med en geografisk plassering midt mellom store sykkelbyer som Stavanger og Sandnes i sør og Bergen i nord, ligger det i hvert fall godt til rette for at noen ekstra vil ta turen, sier Waage i Steinsvikrittet.