Det blir virkelig slått på stortrommen når Espen Lind, Kurt Nilsen, Alejandro Fuentes og Askil Holm kommer til Aksdal i sommer.
Kvartetten Espen Lind, Kurt Nilsen, Alejandro Fuentes og Askil Holm kjem til Tysvær i september.

«Hallelujah» for en konsert i Aksdal

Det er bare å merke seg datoen 12. juli med en gang. Da kommer kvartetten Espen Lind, Kurt Nilsen, Alejandro Fuentes og Askil Holm til Lars Hertervigplass i Aksdal. Ja du leste rett. Folkefest med landets mest populære kvartett.

I samarbeid med Stegaberg kommer kvartetten som nå går under navnet Lind, Nilsen, Fuentes, Holm for å holde konsert med både gammelt og nytt materiale. 10 år har gått siden guttene hadde sin forrige konsertserie i Norge. Nå dundrer de til igjen. Først var de på Senkvelds sesongpremiere, så ble to konserter i Oslo Spektrum revet vekk. Tanken var én konsert, men den ble utsolgt så raskt at det ikke var annet å gjøre å sette opp ekstrakonsert før premieren.
– Nå er det Tysvær sin tur. Vi inviterer til folkefest på Lars Hertervigs plass i samarbeid med Stegaberg IL. Stegaberg IL og Expectations vil sammen skape en stor fest for alle, små og store. Vi håper mange vil ta turen å få med seg denne store konserten som en skaper lokalt her i Tysvær, i samarbeid med et lokalt idrettslag. Stegaberg IL gleder seg til denne konserten og vi har valgt å gi barn under 12 år i følge med voksne gratis adgang, sier Greger Løvås i Expectations AS.

Fikk tips
– Hvordan dukket Tysvær opp på denne eksklusive turnélisten?
– Vi fikk rett og slett et tips om at her kan en arrangere konserter. Så tok vi kontakt med klubben, og det inntrykket vi har fått av dem så langt, bekrefter det tipset vi fikk. Det som skiller denne konserten litt ut er at vi går for en konsert for hele familien, der de yngste slipper gratis inn. Musikken til disse guttene kan alle, i alle alderslag, så vi gleder oss stort, sier Løvås.

På ann igjen
De nye gitarkameratene er byttet ut med navna på kvartetten. Ellers er det meste som sist.
– I fjor høst kom Espen og Kurt sammen for å spille litt gitar, synge og mimre. Det ga umiddelbar mersmak. Kjemien og godfølelsen var på plass. Det som før hadde vært unevnelig, var nå uunngåelig. To telefoner etterpå – og både Alejandro og Askil konkluderte med et rungende og entydig «Ja», forteller Løvås.
Kvartetten har siden hatt utallige øvinger, tatt opp igjen gamle låter fra de forrige albumene og gravd i skattekammeret av låter de elsker. Summen av dette har blitt en forrykende feiring av musikken – norske og internasjonale hits og en rekke folkekjære og tidløse sanger.
Mange på Haugalandet har hatt et sterkt ønske om å få Kurt Nilsen på besøk. Nå kommer han – til Aksdal.
– Dette kommer til å bli vanvittig gøy både for oss og for publikum. Vi klinker til, og skal lage fest hver kveld vi går på scenen. We`re gonna party like it`s 2009, ler Nilsen.
Espen Lind har hatt utallige prosjekt siden sist, men gleder seg til en ny runde.
– Selv om gutta nå er familiefedre og 10 år eldre, hindrer ikke det viljen til å dra ut på en tre måneder lang sommerturné. «Det blir en tidsreise i dobbel forstand. Publikumet har også blitt eldre siden vi sist var på veien. Denne gangen utvider vi repertoaret vårt. Flere låter, større bredde, større produksjon og enda flere hits. Det norske publikumet fortjener en festkveld som dette – og vi gleder oss, sier han.

Hallelujah
Det som startet med en stillferdig versjon av Cohens «Hallelujah» på Skavlan i 2006, ble etterfulgt av en landsdekkende norgesturné, Spellemannpris og tre randfylte Oslo Spektrum-konserter. I 2009 gjentok de suksessen med nok en imponerende turné. Over 120 000 konsertbilletter ble solgt – og publikum opplevde nok en gang energien og gleden fra artistene.
– Får vi høre Hallelujah & Boys of Summer igjen?
– Ja, selvfølgelig. De som så oss i 2006 og 2009 vil kjenne seg godt igjen. Men også de som var barn den gangen vil kose seg nå. God musikk og god stemning treffer alle! Det blir flest nye låter vi aldri har opptrådt med før. Vi er klare til å lage fest, melder Askil Holm.
– 10 års pause er over. Vi er tilbake. Ta med deg noen du er glad i, og gjør deg klar for en fantastisk musikalsk aften – med fest, allsang og topp stemning, avslutter Alejandro Fuentes med et bredt smil.
Skulle billettsalget virkelig ta av så er Frakkagjerd stadion reservearena. Det hadde vært noe det.