MArco Passera gav alt i duellene mot Andreas Meling. Det endte med Skjold-seier 3-2. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Marco Passera gav alt i duellene mot Andreas Meling. Det endte med Skjold-seier 3-2. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Skjold – Haugar 3-2: Til finalen etter «grisekamp»

Et drømmtreff fra Sander Hettervik sendte Skjold til finalen i Vintercupen. Semifinalen mot Haugar ble dessverre preget av stygt spill, og en dommer som ikke hadde kontroll.

I jubelen over seieren var det likevel en bitter ettersmak. For det var ingen tvil om at enkelte Haugar-spillere hadde bestemt seg for å trø til, og det langt over streken. Og med en dommer som ikke hadde kontroll, ble det rett og slett farlig.
– Nå må du stoppe dem, ropte en fortvilet Bjørn Arne Steinsland flere ganger, uten at det hjelp. Først så han Tollak Emil Gismarvik bli hjulpet av banen. Så var det Vegard Steinsland sin tur. Flere andre fikk seg også en smell og to i det som var en jevnspilt kamp, uten så veldig mange flere sjanser enn de fire det ble mål av.
Så semifinalen kan få konsekvenser for Skjold, om Steinsland og Gismarvik nå blir langtidsskadde.

Forsiktig start
Ser en bort fra taklingene var 1. omgang av det forsiktige slaget. Andreas Meling var selvsagt sikker fra straffemerket før kampstart, og sendte hjemmelaget opp i 1-0. Gøran Kallevåg kom frem fra backen og sørget for 1-1 til pause. Men der og da så det langt ut til en plass i finalen i Grinde den 23. mars for Skjold.

For en avslutning
Berge Ohm scoret på straffe og Kristian Larssen Hove sørget for 2-2. De målene ble fort glemt. For med fem minutter igjen fikk Skjold frispark. Sander Hettervik tok seg god tid. Da han tok sats sa det pang og ballen føk som et prosjektil inn i krysset, via tverrliggeren. Den hørte Rune Solhaug bare suset av.
– Den satt den ja. Jeg så det var et hull i muren på den siden, og prøvde å smelle ballen forbi. Gikk jo helt strålende, smiler matchvinner Hettervik.
– Det ble seier, men det var nesten med livet som innsats dette?
– Ja, det var unødvendig brutalt det de holdt på med i 1. omgang. Å miste to så gode spillere på slike taklinger er bare trist. Derfor smakte det ekstra godt da skuddet mitt suste inn, sier kaptein Hettervik.

Mye bra
Skjold er skadeskutt og har mistet et par meget gode spillere. Men mot Haugar var det mye å glede seg over. Halvor Hansen var banens beste. Ved siden av han spilte Sebastian Nesheim, Marco Passera og Morten Bådsvik tidvis strålende i forsvar. På midtbanen ble det mye bytter, men det ble jobbet godt nok til at hjemmelaget skapte ytterst få sjanser. I spissen for jobbingen, lagets nykommer Adrian Strand. Fremme var Berge Ohm i strålende humør. Sindre Herland kom inn for Steinsland og leverte en solid innsats som enslig spiss.
– Kjekt å spille for Skjold. De spiller slik jeg liker. Spesielt å slå gamle lagkamerater, og nå venter enda flere tidligere kamerater i finalen. Jeg har vunnet to ganger finalen med Djerv 1919. Så jeg får tipse guttene litt om hvordan vi skal klare det, smilte Adrian Strand.

Finalen mellom Skjold og Djerv 1919 2 spilles i Grinde 23. mars.

Sander Hettervik ble matchvinner.

Berge Ohm var en av banens beste.

Tollak Emil Gismarvik ble taklet og skadet til Morten Bådsviks store frustrasjon.

Ny mann i Skjold. Adrian Strand.

Sander Hettervik ble matchvinner.

Halvor Hansen spilte en strålende kamp. Her i duell med Leif Kristian Tindeland.

Bjørn Arne Steinsland ba flere ganger dommer Sverre Flatebø om å få roet ned Haugar-spillerne. Til liten nytte.

Kampfakta

Haugar 2 (1)
Skjold 3 (1)
Sakkestadbanen
Macron Vintercup
1-0 Andreas Meling (str. 0)
1-1 Gøran Kallevåg (34)
1-2 Berge Ohm (str. 62)
2-2 Kristian L. Hove (75)
2-3 Sander Hettervik (85)
Dommer: Sverre Flatebø, Karmsund
Tilskuere: 70