Utdeling av diplomer på Vitenfabrikken i Sandnes. Elevene vant over samtlige andre elever fra Rogaland. Kun deres skole fra Nord-Rogaland var med i konkurransen.
Utdeling av diplomer på Vitenfabrikken i Sandnes. Elevene vant over samtlige andre elever fra Rogaland. Kun deres skole fra Nord-Rogaland var med i konkurransen.

Elever fra Vardafjell vant «Kodeknekkeren»

De siste fem årene har prisen «Kodeknekkeren blitt delt ut ved Vitenfabrikken i Sandnes. For trede året på rad stilte denne klassen, bestående av tre elever fra Tysvær og en fra Haugesund.

De to foregående årene har de stukket av med 2. plassen, men i dag slo de samtlige og fikk åpnet safen som inneholdt en sjekk på 20. 000 kroner.
– Pengene skal brukes til noe sosialt og kjekt, men helt sikkert ikke for å finansiere russebuss, smiler Astrid Leirvoll fra Tysvær.
Konkurrasen består av matematiske og logiske oppgaver som elevene må løse på under 60 minutter. Ikke bare skal svaret være korrekt, de skal også våge å være først til å satse på at de har riktig svar. Det laget som er først til å teste sin tallkombinasjon, som må være riktig, vinner premien.
– Det er den skumleste delen av konkurransen, sier Peder Undheim, også han fra Tysvær. Vi vet jo ikke om vi har funnet riktig kode, men vi må tørre å satse. Det gjorde vi denne gangen, og det viste seg at vi hadde rett svar.

– Hva er det som gjør dere så gode i denne konkurransen?
– Vi er gode til å fordele oppgaver oss imellom, vi kjenner hverandre godt. Dessuten har vi vært med to år før, og vi vet hvordan oppgavene er bygget opp. Det hjelper oss, mener Alin Naprica, opprinnelig fra Romania, men nå helhjertet Haugesunder.
– Og så må vi være ganske gode til å tenke utenfor boksen, sier Jostein Bakkevig, også han tysværbu. Det er ikke bare matte det kommer an på, men hvordan vi nærmer oss oppgaven og løser den.

Glade elever er tilbake på Vardafjell. Fra venstre Alin Naprica, Josein Bakkevig, Peder Undheim og Astri Leirvoll. De tre siste er fra Tysvær