Sigmund Lier fikk gleden av å klippe båndet som markerte at den nye arbeidstidsavtalen nå er startet på Aksdalstrunet. Astrid Rokstad til venstre. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Sigmund Lier fikk gleden av å klippe båndet som markerte at den nye arbeidstidsavtalen nå er startet på Aksdalstrunet. Astrid Rokstad til venstre. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Feirer lange vakter

Det er for tida et stort fokus på nye arbeidstidsordninger i helsevesenet. I den forbindelse har Aksdaltunet laget ny turnus for en av avdelingene. Turnusen består av langvakter og blir mottatt svært godt av alle parter. Slikt må selvsagt feires.

Turnusen er tidligere prøvd ut i Karmøy kommune, og markeringen av at en avdeling Aksdal nå har inn ført dette, er så viktig at det ble feiret med snorklipping og marsipankake.
– Vi har nå sammen med de tillitsvalgte kommet frem til en ordning der vi har langvakter opptil 13,5 timer og med tre-fire vakter etter hverandre, for så å ha en uke fri. Dette har vist seg svært positivt blant annet i Kopervik og Vedavåg, så vi har store forventninger, sier seksjonsleder Astrid Rokstad.
Større stillinger, mer forutsigbar arbeidstid, og lengre friperioder er noen av plussene ved den nye ordningen, som blir kalt «Nordsjø-turnusen».
– Dette er noe vi politikere heier på. Jeg har ikke tall på alle de små stillingene som har vært i kommunen, som vi nå kan få luket bort. Gratulerer med dagen, sa ordfører Sigmund Lier, som fikk gleden av å åpne den nye ordningen.

Du kan lese mer om ordningen, og åpningen i Tysvær Bygdeblad i papiravisen neste uke.