Skjold IL er vinner av årets Macron Vintercup. de slo Djerv 1919 2, 2-0 i finalen. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Skjold IL er vinner av årets Macron Vintercup. de slo Djerv 1919 2, 2-0 i finalen. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Skjold vant vintercupen: – En herlig lagseier

Skjold var favoritter mot Djerv 1919 2 i finalen i vintercupen. Og knallhard jobbing i 90 minutter ble kronet med 2-0-seier og stor pokal.

Djerv 1919 2 hadde en gyllen mulighet til å sikre seg et godt utgangspunkt med straffen de fikk på grunn av divisjonsforskjellen. Men keeper Håkon Bådsvik gamblet og reddet forsøket fra Øyvind Kirketeig.
– Jeg så på beina hans at den ville komme til høyre for meg. Utrolig viktig at vi fikk begynne med 0-0, i stedet for at de kunne spille på en en 0-1-ledelse, sier Bådsvik, som måtte i aksjon et par ganger mot «Djervane».
Etter 90 minutter var det ingen tvil. Først scoret Vegard Steinsland rett før pause, før Sindre Herland kom inn og avgjorde kampen ti minutter før slutt.
– Skikkelig kjekt å komme inn å få en slik målsjanse med en gang. De rotet i forsvaret og jeg fikk ballen med meg. Var så mye rot at jeg nesten ble overrasket over å stå på blankt mål. Fantastisk herlig å få den, smilte Herland, som var raskt ute med å skryte av alle.
– Dette var en lagseier. Alle jobbet godt. Da vi kom inn mot slutten var det bare å fullføre det de andre hadde startet. På 2-0 var det slutt for de, og vi vant fullt fortjent, sier Sindre Herland.

Skjold best
Skjold kom under press de første minuttene, men utover jevnet det seg ut, før Skjold tok over og styrte det inn til seier. Trener Bjørn Arne Steinsland var strålende fornøyd.
– Vi hadde et fokus på at i dag skulle vi jobbe for pokalen. Det gjorde guttene 100 prosent, og det er kjekt at det skjer i en finale. Vi holdt nullen, flere spillere meldte seg på, og det var mye å glede seg over, sier Steinsland.
To av de som han noterte et stort kryss bak navnet på var Håvard Hetland og Marco Passera.
– Håvard løste sine oppgaver på en utsøkt måte. Marco var fantastisk og fortjente å bli kåret til banens beste. I tillegg fungerte vi som et lag. Dette smakte godt før seriepremieren mot Kopervik neste fredag. I tillegg var det på tide at Skjold endelig vant Macron Vintercup, smilte Bjørn Arne Steinsland.

Mer om finalen og seriestart i papiravisen på torsdag.

Endelig kom pokalen hjem. Lasse Staurland overrekker til Sander Hettervik.

Sander Hettervik aksjon mot Djerv 1919 2.

Sindre Herland ble gratulert med scoringen.

Banens beste Marco Passera.

Hans-Christian Gustavsson fra Macron deler ut 10.000 kroner til Skjold ved kaptein Sander Hettervik.

Kampfakta

Skjold 2 (1)
Djerv 1919 2 0 (0)
Finale Macron Vintercup
Grinde kunstgress
1-0 Vegard Steinsland (42)
2-0 Sindre Herland (79)
Dommer: Ole-Petter Grindheim, Haugar
Tilskuere: 125