Helseminister Bent Høie var imponert over arbeidet som blir gjort i Tysvær, og lover å følge godt med i fremtiden.  Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Helseminister Bent Høie var imponert over arbeidet som blir gjort i Tysvær, og lover å følge godt med i fremtiden. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Bent Høie likte det han hørte

Helseminister Bent Høie var i ettermiddag gjest på helsestasjonen i Aksdal. der fikk han møte en svært entusiastisk gjeng med helsepersonell, politikere og brukere av tjenestene i kommunen. – Jeg likte svært godt det jeg fikk høre her i dag, sa han.

Jordmødrene i Tysvær har kjempet en lang kamp om å få beholde sine tilskuddsmidler til en god jordmortjeneste. Det arbeidet som er gjort har fått mye ros, og nå var helseministeren på plass for å høre om tjenestetilbudet.
– Jeg er imponert over det jeg hører, og det viser seg at når heletjenester jobber på tvers av fagområder får vi den forventede oppfølgingen fra svangerskap til en er voksen. Jeg er glad vi fikk plass i kalenderen til dette møtet i Aksdal. Jeg var godt informert på forhånd, men satte stor pris på å møte helsepersonell, brukere av tjenestene og andre fagfolk her i dag, sier Høie.
Avdelingsleder Kjerstin Hagland ledet møtet hvor rundt 20 personer fikk høre om tjenesten, spørre helseminsiteren og få et godt innblikk i en viktig arbeidshverdag.
– Var en flott måte å møtes på. Vi fikk snakket rundt bodret og dte kom frem mye nyttig, sier Høie.
– Men det er en angst her for at dette gode tilbudet forsvinner, når den øremerkede støtten fra staten forsvinner.
– Det hører jeg, og jeg vil si at jeg har store forventninger til hvordan kommunen forvalter senere overføringer fra staten. En kan ikke bygge opp gode tilbud, for så å legge dem ned om de ikke er øremerket i framtidige overføringer. Det kan jeg love å holde et øye med, og ha en forventning om ikke skjer, sier Bent Høie.

Det var akkurat det de fremmøtte ville høre.

Mer om ståtsrådsbesøket i papiravisen på torsdag.

Kjerstin Hagland og Tiril Grødem Baksaas fikk stilt mange spørsmål til helseministeren.