Rivertonprisen til Unni Lindell. Hun er en av gjestene under årets bLEST. Foto: Olav Heggø/Aschehoug
Rivertonprisen til Unni Lindell. Hun er en av gjestene under årets bLEST. Foto: Olav Heggø/Aschehoug

Vant Rivertonprisen i dag: Unni Lindell til bLEST

Rivertonprisen ble i dag tildelt krimforfatter Unni Lindell for boka «Dronen» som ble kåret til beste norske krim i 2018. Den populære krimforfatteren kommer til Tysværtunet kulturhus onsdag 6. november

Rivertonprisen ble i dag tildelt krimforfatter Unni Lindell for boka «Dronen» som ble kåret til beste norske krim i 2018. Den populære krimforfatteren kommer til Tysværtunet kulturhus onsdag 6. november på bLEST sin åpningsdag der hun vil bli intervjuet av krimforfatter Geir Tangen. bLEST ser fram til å besøket og ønsker forfattere og publikum velkommen til Tysvær, sier Marit Lothe

Unni Lindell, født 1957, er en av Norges mestselgende forfattere. Kriminalromanene om Cato Isaksen og Marian Dahle er oversatt til en rekke språk og er solgt i nærmere 4 millioner eksemplarer bare i Norge.

Dronen er kåret til beste norske krim i 2018. – Det skal en mester til, både språklig og når det gjelder intrigens oppbygning, for å holde leseren i ånde når man vet så mye. Årets prisvinner-roman gjør dette elegant, uten å nøle, for forfatteren har gjort lignende før, og etter hvert blitt en mester i faget, sier juryens leder, Hans H. Skei.

– Jeg er virkelig beæret, ydmyk og ikke minst overrasket over å motta denne høythengende prisen for annen gang. I tillegg er jeg stolt over å ha klart å henge med i dette sjiktet i 23 år, det er et beinhardt slit og har kostet mye. Nå er jeg bare glad!, sier prisvinner Unni Lindell.

Les hele intervjuet på Aschehoug sine sider: https://ugla.aschehoug.no/rivertonprisen-til-unni-lindell/