Nye flotte stoler er på plass. Nå har en lyst på et brudepar.
Foto: Marit Tvedt
Nye flotte stoler er på plass. Nå har en lyst på et brudepar.

Søker fortsatt etter brudepar

På Tysværdagen den 25. mai arrangerer kirken vigseldag, og komiteen sitt store ønske er et brudepar. Et gull-, sølv- eller diamantbrudepar duger også, får vi vite.

Av Marit Tvedt
Kirkerommet kan brukes til mer enn bare vigsel, sier Eva Birkeland, ansatt i Aksdal Kirke.
– Vi skal dekke et festbord på kirketorget, og hvis noen sier de vil gifte seg denne dagen i Aksdal kirke, så spanderer vi bryllupskake. Vi har veldig lyst til at noen skal ta utfordringen.
Organistene Johannes Støle og Stein Johannes Kolnes har lovet å bidra. Kanskje kommer de begge to, men uansett lover Birkeland at det blir bryllupsmusikk.

Vakker ramme
Birkeland forteller at det blir utstilling av brudekjoler i kirkerommet. De har fått låne kjoler fra Veronica Kvale i Haugesund. Om det passer slik, blir det mannequinoppvisning med brudekjolene.
Birkeland vil gjerne låne gamle og nye brudekjoler fra publikum dersom det er mulig.
– Vi ber dere om å sjekke skap og loft for slike kjoler, kanskje finner du din bestemors brudekjole, eller kanskje din egen? I så fall vil vi gjerne få lov til å låne den.
For å vise at vi virkelig vil gjøre en fest ut av denne dagen, har vi fått et løfte fra veteranbilklubben til VW om at de skal style en av doningene og kjøre en runde med brudeparet.
Veronica Kvale har sydd brudekjoler i mange år.
– Jeg bruker luftige stoffer som chiffong, tyll, blonder og blomster. Det er enkle kjoler uten den berømmelige «bløtkakeeffekten», smiler hun.
Hvis du har planer om å takke ja til utfordringen, haster det å få gitt beskjed. Kirka trenger beskjed innen utgangen av april for å få alt på plass.
Hvis du vil låne bort en kjole, så er det bare å ta kontakt med Aksdal kirke, så ordner det seg på kort tid.