Brannen på Hetland er nå under kontroll.
Det begynte å brenne på nytt på Hetland i dag. I tillegg har det brent på Frakkagjerd. På Stegaberg var det bare noen som ville lage seg mat. Det var ikke lurt.

Brannutrykning til Stegaberg: Turister hadde matbål

– De visste ikke om totalforbudet mot ild og hadde laget seg et bål som de skulle lage mat på. De var svært så ydmyke da vi kom fram, sier Oddvar Susort i brannvesenet.

Dermed kunne brannvesenet runde av en hektisk dag med en klar og tydeleg tale til tre tyske turister som ante fred og ingen fare ikke langt fra Vågavatnet på Stegaberg.
– Det har vært en travel dag. Det startet med en liten gressbrann ved Frakkagjerd skole. Så fikk vi melding om at brannen mellom Høie og Hetland hadde blusset opp igjen. Det er så tørt nå at det brenner i molda. Nå må det komme regn, sier Susort.
På vei hjem etter en lang dag fikk han i kveld ny melding om røyk.
– Jeg hadde parkert brannbilen og var akkurat kommet ut i rundkjøringa i Aksdal da vi fikk ny alarm. Men denne gangen var det altså tre tyskere som ikke skjønte hvor tørt det er. Og nå må folk vise respekt. Det er helt utrolig tørt i marka, og med vinden som er kan det gå skikkeleg galt om en er uforsiktig, sier en trøtt og sliten brannmann på vei hjem.