Cecilie Apeland scoret det aller første seriemålet for Tysværdamene. Det endte 3-0 over Haugar 2. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Cecilie Apeland scoret for Tysværdamene. Det endte 2-2 mot Djerv 1919. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

En stor kveld for Tysvær-fotballen

I kveld var det kvelden for den egentlige premieren for tysværdamene. I sin aller første kamp som samlet damelag vant de 3-0 over Haugar 2. I en rotete kamp foran over 100 tilskuere var det mye å glede seg over, og mye å ta tak i.

– Vi spilte bra i perioder, men slapp dem alt for enkelt til. Heldigvis fikk vi målene som skulle til for å vinne. Men lett var det ikke, og med astmaplager var det rett og slett ikke luft nok for meg i dag, sa Cecilie Apeland, som ble en historisk målscorer etter bare 15 minutter.
Da gjorde kantspilleren det meste selv. Så gikk hun tom for pust og 20 minutter sener tuslet hun skuffet og tungpustet av banen.
– Helt forferdelig. Blanding av astma og allergi er ikke bra. Vanligvis biter jeg det i meg, men i dag ble det tøft. Og det ble ikke bedre av å se kampen fra sidelinjen. Det ble veldig spennende, sier Apeland.

Feilpasninger
Rune Loth sine Haugar-damer serverte som vanlig en oppvisning i pasningsspill. Men til slutt var det nettopp dette som felte ungjentene fra Haugar. Lena Litlehamar sto og ventet på at en tversoverpasning skulle ende hos henne, og etter en time skjedde det. Elegant økte hun til 2-0.
– Jeg løp og løp, men fikk lite utav det. Så ventet jeg litt mer tålmodig og fikk, ikke bare en, men to sjanser. Dermed ble det vi som kunne juble, sier tomålscoreren fra Vats.
– Vi spilte egentlig en bra kamp, men fikk ikke omsatt sjansene våre i mål. Tysværdamene har enkeltspillere som kan avgjøre, og det ble vel strengt tatt det som til slutt var avgjørende i dag. Tror begge disse lagene vil plukke en god del poeng, sier Lothe.
Tysværdamene hadde et solid forsvar og en svært god keeper i Oda Erland. På midtbanen ble det mye på tvers og uten mening. Fremme ble det jobbet knallhardt på de ballene som fant veien.
– Vi spiller en ok kamp, men her er det en del å ta tak i. Litt skyldes omrokkeringer i laget, at vi ikke er helt samspilte, men også at det var mye folk og den første kampen. Vi er strålende fornøyd med tre poeng, sier trener Trond Helge Erland.

Tøff nøtt
Nå venter en tøff bortekamp mot Forus/Gausel for jentene.
– Alle kampene blir tøffe, men det er mye lettere å gå på trening etter trening etter å ha vunnet en kamp. Dette var positivt på mange måter, avslutter Erland.

Mer om kampen og tidenes første spillerbørs for et damelag i Bygdebladet får du på torsdag i papiravisen.

Ordfører Sigmund Lier tok det første avsparket.

Lena Litlehamar scoret to mål mot Haugar 2.

Oda Erland leverte en rekke med viktige redninger i kampen.

Kampfakta

Tysværdamene 3 (1)
Haugar 2 0 (0)
3. divisjon
Frakkagjerd kunstgress
1-0 Cecilie Apeland (15)
2-0 Lena Litlehamar (60)
3-0 Lena Litlehamar (88)
Dommer: Bent Arne Ingebrigtsen, Djerv 1919
Tilskuere: 125