Halvor Hansen spilte en strålende kamp. Her i duell med Leif Kristian Tindeland.
Halvor Hansen spilte en strålende kamp og scoret kampens eneste mål. Arkivfoto: Alf-Einar Kvalavåg

Ålgård – Skjold 0-1: Skjold vant spennende kamp

Skjold vant 1-0 over Ålgård etter en scoring av Halvor Hansen. Hjemmelaget brente en straffe, men fikk aldri satt et skikkelig press på gjestene fra Tysvær.

Ålgård – Skjold 0-1 (0-1)
Nye Ålgård stadion
Dommer: Preben Løvdahl Hellvik, Frøyland IL

1. omg.
Ålgård sparker i gang kampen.
Fine spilleforhold og strålende sol på Ålgård
3 minutter: Jevn åpning og mye balltrilling fra begge lag
4 minutter: kampens første sjanse. Vegard Steinsland litt for seint ute.
8 minutter. Farlige cornere fra hjemmelaget
11. minutt: 0-1 Halvor Hansen. Klabb og babb. Ballen havner hos Halvor Hansen som scorer via et par Ålgård-bein. Eden Zormah var vel den som fikk ballen i låret og som styrte den vakkert i hjørnet.
Skjold sitt lag: Håkon Bådsvik, Petter Haraldseid, Morten Bådsvik, Halvor Hansen, Marco Augusto Passera – Tollak Emil Grinde Gismarvik, Mats Tryti Steinsland, Adrian Strand, Sander Hettervik, Vegard Steinsland og Berge Ohm
18 minutter: Ålgård prøver å sette Skjold under press. klarer ikke det. Får en corner som ender med Skjold-frispark.
20 minutter. Uorden bak hos Skjold. Ny corner får Ålgård. Over målet.
23 minutter. Skjold som skaper farligheter igjen. Godt innlegg fra Marco Passera. Nesten heading i mål av Mats Steinsland.
24 minutter: Skjold-press nå. To cornere på rappen. Ingenting ut av de.
25 minutter: Skjold har vært minst like gode som favorittene Ålgård de første 25 minuttene. Spesielt venstresiden med, Haraldseid, Ohm og Vegard Steinsland har skapt litt småfarligheter.
30 minutter: Vaulen – Kopervik fortsatt 0-0
32 minutter: Vaulen – Kopervik 0-1 BJARTE HALVORSEN
35 minutter: Ålgård på farten. corner. Håpløst over alle.
37 minutter: Labert spill i kveldssola.
39 minutter: Halvor Hansen lager frispark på 35 meters hold. Ålgård kjører frem folk
40 minutter: Scoring for Ålgård, men annulleres for en korrekt offside etter frisparket.
42 minutter: Corner fra Berge Ohm over alle
44 minutter: Sluttspurt fra Ålgård før pause. Samir Habibi med skudd over etter mye klabb og babb etter en corner.
45 minutter: Begge lag sine spillere er mer enn klare for en hvile. det haltes og det drikkes…
45 minutter: Bytte Skjold: Petter Haraldseid fikk seg en smell for kort tid siden og byttes med Sebastian Nesheim.
45+4 minutter: STRAFFE: Ålgård får det som ser ut som en svært billig straffe. En Ålgård-spiller løper inn i Morten Bådsvik og faller til jorden. Amir Habibi banker den i tverrliggeren og det står 0-1 til pause.
PAUSE
Vaulen – Kopervik 0-2. Kjetil Vatland Olsen på straffe etter 39 minutter.

2. omgang
46 minutter: Skjold med avspark
48 minutter: 1. sjanse etter pause ved Arne-Amar Kotlica. Ender med to cornere. Rotete åpning av Skjold med masse feilpasninger og tapte dueller. Ålgård mener alvor nå.
49 minutter: Gult kort Ålgård og Markus Vik. Stopper Berge ohm på vei fremover.
50 minutter: De fem første minuttene kan beskrives med et ord: Rot.
53 minutter: Markus Vik med en halvsjanse for vertene. Marco Passera hinder avslutningen fra 9 meter.
56 minutter: Ubalanse i Skjold-forvsaret som lever farlig nå. Marco Passera har ryddet opp tre ganger på rad på grunn av farten sin
Kopervik har økt til 3-0 over Vaulen. Målscorer Wilson Gilbert Niyonzima
61 minutter: Strålende stuss fra Vegard Steinsland til Sander Hettervik. Kommer alene med keeper Marius Halvorsen, men får et dårlig treff. Virker som kunstgresset på Ålgård lugger skikkelig i dag. Uvanlig mange dårlige pasninger. STOR sjanse for Skjold.
63 minutter: Ålgård sin keeper må i aksjon igjen. Også denne gangen fra Hettervik som på ny treffer dårlig etter et flott innlegg fra Adrian Strand. Skjold som fører akkurat nå, men dette kan snu på et minutt.
66 minutter: Ny stor sjanse for Skjold. Denne gangen Vegard Steinsland som er litt for seint ute og setter ballen i nettveggen. Innlegg fra Berge Ohm.
67 minutter: Tar seg opp nå. Ålgård og Markus Vik med kjempesjanse, men over fra 12 meter.
Sindre Herland og Sondre Bådsvik i oppvarming for Skjold
70 minutter: Dette blir et slit helt inn for Skjold. Kampen står og vipper. Selv om Skjold har vært nærmest et mål i 2. omgang, er det mye slurv bakover på banen. Helt åpent 20 minutter før slutt.
71 minutter: Sindre Herland er kommet inn for Skjold. Vegard Steinsland ut.
75 minutter: 15 minutter igjen. Ålgård kjører mange mann i angrep. Åpner seg for kontringer for Skjold.
76 minutter: Eden Zormah stopper en overgang og får gult kort av kampens til nå gode dommer.
80 minutter: 10 minutter igjen. Kan det holde for Skjold? Ingen av lagene sprudler for øyeblikket, men det skal bare et mål til, så har alt snudd.
82 minutter: Tollak Emil Gismarvik brenner til fra 40 meter. En meter over.
83 minutter: Berge Ohm holder seg til siden og må gi seg. Gøran Haraldseid Kallevåg kommer inn
85 minutter: Arne-Amar Kotlica treffer Marco Passera i hodet med skoen. Ser verre ut enn det var. Tar hverandre i handa og ordner opp.
88 minutter: To minutter pluss tillegg. Et slags Ålgård-press men ikke all verden. I 1. omgang la dommeren til nesten fem minutter for ingenting. Spennende hva han gjør nå.
88 minutter: Nytt gult kort til Ålgård og Alex Tesfai.
90 minutter: Morten Bådsvik bruker tid, men når innlegget kommer er det farlig. der kunne Skjold punktert kampen.
90+1 minutter: Skjold holder på ballen. Dommeren veldig opptatt av klokken.
90+2 minutter: Marco Passera har spilt en strålende kamp og rydder opp over hele høyresiden.
90+3 minutter: denne gangen er det Mats Steinsland som stopper en overgang og får et fortjent gult kort. Spiller nede hos hjemmelaget.
90+4 minutter: Farlig frispark posisjon for hjemmelaget. Skal det ryke nå? Svaret er NEI!
90+6 minutter: Hva i all verden har han lagt til seks minutter for her?
SLUTT
Skjold kjempet som løver i 90 minutter og vant en fortjent og meget sterk borteseier på Ålgård. Som for to år siden var hjemmelaget storfavoritter, men fikk påført sitt første tap for sesongen.
Takk for følget her på Bygdebladet og takk til våre kolleger i Gjesdalsbuen for solid filming av kampen.