Bjørn Arne Steinsland og Skjold kan i kveld ryke ut av vintercupen. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Bjørn Arne Steinsland fikk maks igjen for taktikken sin i kveld. Arkivfoto: Alf-Einar Kvalavåg

Taktisk fulltreffer

Skjold-trener Bjørn Arne Steinsland ga sine spillere klar beskjed om hvordan de skulle stoppe Ålgård. Det lyttet spillerne til og vant fortjent 1-0 på bortebane.

– Jeg vet ikke om jeg har sett spillerne løpe så mye før. Det var helt vanvittig. På en bane som lugget i gresset og med elendige baller, ble det lite finspill. Vi måtte brette opp ermet og gjøre det på den tunge måten. Det vil si ved å løpe, løpe og atter løpe. Det var medisinen mot det antatte topplaget, sier en strålende fornøyd Bjørn Arne Steinsland.
1-0-seier borte mot Ålgård lar seg høre og vil bli snakket om. Kanskje er ikke Skjold så dårlig besatt som en kunne frykte etter litt svake kamper i vinter.
– Det er for tidlig å si, men vi fryktet Ålgård borte. Så ærlig skal jeg være. Men etter hvert som kampen gikk, vi ledet og de skapte lite, så fikk jeg troen. Spesielt da de knapt skapte en målsjanse. De fikk en straffe, brente den, og det var vel det. Men forsvaret kjempet som løver, det må vi ikke glemme. Selv om det var få tydelige målsjanser i mot, var det de og midtbanen som hindret det. Fremme var det også full fart, og det var et slit. Men vi sto på og jeg vil påstå at vi var nærmere 2-0 og 3-0 i 2. omgang, enn en redusering, sier Steinsland.
– Det beste du har sett taktisk?
– Kanskje det. Spillerne gjorde i alle fall det vi var enige om. Det var ikke noe tull, vi tok ingen sjanser og alle orket å gjøre jobben sin. På dette nivået får du heldigvis betalt for dette. Dette var en lagseier der mange gjorde seg fortjent til mange poeng, sier treneren.
Selv trekker han fram Marco Passera og Mats Steinsland som løpsmaskiner. Halvor Hansen og Morten Bådsvik hadde også utallige positive dueller i forsvar. På midten var det vanskelig å få til noe spill, men en spiller som nykommer Adrian Strand viste mer og mer igjen mot slutten.
Det er godt å kunne si at Skjold vant fordi de var best og ikke på grunn av flaks eller ultradefensivt spill.
– Nei, dette var en fortjent seier fordi alle jobbet knallhardt i 90 minutter. Og slikt skaper god stemning både i garderoben og på bussen. Hjemturen går kjapt i kveld, avslutter Bjørn Arne Steinsland.

Skjold har da 1-2 for KIL, 9-1 over Vard 2 og 1-0 over Ålgård på sine tre første kamper. Nå venter Vaulen hjemme 3. mai. Vaulen som i kveld tapte 0-3 for Kopervik.

Kampfakta

Ålgård 0 (0)
Skjold 1 (1)
4. div. avd. 2
Nye Ålgård Stadion
0–1 Halvor Hansen (11)
Dommer: Preben Løvdahl Hellvik, Frøyland IL
Tilskuere: 100