Rags & Feathers er tvillingane Kjersti og Rønnaug Tingelstad og Oddbjørn Austevik. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Rags & Feathers er tvillingane Kjersti og Rønnaug Tingelstad og Oddbjørn Austevik. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Så vakkert at selv Cohen ville ha felt en tåre

Rags & Feathers sine tolkninger av Leonard Cohen er ikke bare vakre. De er originale og smarte. De har gjort det på sin måte, og det falt i smak. Det var flere som måtte en kjapp tur opp i øyenkroken i dag. Det ble en ny flott lunsjkonsert med mange i salen.

Folkbandet Rags & Feathers er tvillingene Kjersti og Rønnaug Tingelstad og Oddbjørn Austevik. De kommer med ny plate 25. mai og serverte seks av dem under dagens lunsjkonsert. Joda, det var vakkert og folk koste seg og nynnet med. Men lytter en ekstra nøye etter hører en fort det genuine, spille- og sanggleden og tolkningen. Allerede under åpningssangen «Hey that´s no way» kunne man ane at dette ville bli en stor musikalsk reise. De to søstrene utfylte hverande både på sang, men også med sitt litt «såre» fiolinspill. På gitar satt Austevik og koste seg. Hans sangbiddrag var med på å skape en nyanse i lydbilde, som var helt fantastisk.
Det er fort gjort å bli blendet av at dette er vakker og fint. Men det ligger mye mer bak. Det å tolke eller å hylle en artist som Cohen krever mye av musikerne. Det er detaljer, i overganger, refreng og tekstlinjer, som alle på en måte lever sitt Cohen-liv, og som skal tolkes til å bli «Rags & Feathers».
Ekstra god stemning i salen ble det under «Bird on the wire» og selvsagt avslutningssangen, og inspirasjonskilden til trioen sitt navn «Suzanne».
Plata som kommer i mai har fått tittelen: «Sleepy Golden Storm».

Eneste negative kommentaren vi fikk fra de 220 fremmøtte var at de skulle spilt mye lenger. Vel, det dukker nok opp nye muligheter, for slik kvalitet og flott musikk vil nok arrangører over hele distriktet merke seg.

Nå tar lunsjkonsertene til Tysvær Bygdeblad og Tysværtunet sommerferie. Vi møtes igjen til høsten.

Lunsjkonsert

Lunsjkonsert
Rags & Feathers
Kjersti og Rønnaug Tingelstad og Oddbjørn Austevik.
Tysværtunet foajeen
220 fremmøtte
Dette spilte de: «Hey that´s no way», «Famous blue raincoat», «Chelsea Hotel #2», «Bird on the wire», «Did I ever love you» og «Suzanne»