Vegard Steinsland og Adrian Strand fikk en trist kveld i Grinde mot John Petter Gilje og Vaulen. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Vegard Steinsland og Adrian Strand møter Frøyland klokken 15. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Au… dette var pinlig, Skjold

Skjold åpnet friskt og tok ledelsen etter snaue fem minutter. Så var det en god periode, med helt Ok prestasjoner. Så ble det bråstopp. I nær en time leverte laget noe av det svakeste vi har sett.

Det så ut som Skjold hadde stø kurs for tabelltoppen da Vegard Steinsland styrte inn 1-0 etter 4,32 minutter av kampen. Selv med en del bytter i laget så det ut til at spillerne trivdes på gressbanen.
– Jeg vet egentlig ikke hva som skjedde. Det var en felles total kollaps. Vi gjorde dårlige valg, vi plasserte oss feil og til slutt hadde vi vel ikke troen på noe av det vi drev på med. Helt for jæ…. dårlig, sukker keeper Håkon Bådsvik.
Han så at elendig press ga gjestene både 1-1 og 1-2 like før pause.
– Hva tenkte du på 1-2 ved pause?
– Vet ikke helt hva vi tenkte på. Vi skulle vel ut å angripe dem, men i stedet ble det feil etter feil over hele banen. Tror vi kan kalle det kollektiv kollaps, sier en skuffet Håkon Bådsvik.

Merkelig
For gjestene fra Vaulen må det ha vært merkelig å se hjemmelaget gå fullstendig opp i limingen. I perioder var det åtte mann i forsvar i stedet for å angripe. Pasninger ble slått i hytt og vær, og keeper Bådsvik slet veldig med å sette i gang spillet. Livsfarlige støttepasninger over hele banen krydret det dårlige spillet, faktisk uten at gjestene straffet dem mer enn en gang etter pause. Skjold hadde ikke en eneste sjanse i 2. omgang, på hjemmebane mot et middelmådig, men hardtkjempende Vaulen-lag. Det er ikke godt nok, og måten det ble gjort på var pinlig.
– Helt enig. Vi har faktisk fryktet dette litt og vi snakket om det før kampen. Vi var høyt oppe etter Ålgård-turen, men sammen med sykdomsfrafall, og en del bytter, så viste vi oss frem fra vår verste side. Total kollaps er helt rett uttrykk. Alle gikk på en smell. Kanskje vi scoret for tidlig? Det virket som om vi trodde seieren ble delt ut etter fire-fem minutter, sier en svært skuffet Skjold-trener, Bjørn Arne Steinsland.

Analyse
En må nesten bruke et par minutter på å analysere hva som gikk galt.
Savnet av Morten Bådsvik og Halvor Hansen var iøynefallende.
– Det ble veldig vanskelig for oss bak med så mange bytter, sier en ærlig Jonas Staurland. Han var god i 30 minutter, så havnet han på galeien med de andre,
Sondre Bådsvik er en merkelig fotballspiller. Han kan være usynlig, men likevel svært så viktig som lim i den defensive midtbanen. Slik var han i dag, før han etter 23 minutter fikk seg en strekk i låret og tuslet ut. Tollak Emil Gismarvik tok over deler av den jobben, uten hell.
Adrian Strand var svært god til han ble rent i senk av en Vaulen-spiller og fikk seg en skikkelig smell i hoften. Han bet tennene sammen og kjempet som en løve til han slepte seg av banen like etter pause. Han var Skjold sin bestemann.
Berge Ohm er tryllekunstneren, denne gangen helt uten magi. Sander Hettervik er den som jager og jager. I dag uten noe å jakte på. Vegard Steinsland scoret mål og viste målteft. Jobber og sliter, men er for mye alene. Marco Passera, stor sist, tidvis god i dag, men mot slutten anonym langt der borte på høyre langside.
Petter Haraldseid og Sebastian Nesheim fikk sjansen i forsvaret. Vel, er vi snill traff de til sammen med en pasning. Sikkert greit å være ferdig med sin dårligste kamp for året. Slik det var for mange andre.
Skjold ble ikke spilt bakover, de la seg bak selv. Vaulen var ikke spesielt dyktige i oppspillsfasen, men de fikk det servert og takket og bukket. De var soleklart best, og vant fullt fortjent.
– Ja, det er det ingen tvil om. Heldigvis var dette et kollektivt lavmål. Her er det ingen andre å skylde på, avsluttet en svært så trist Bjørn Arne Steinsland.

Håkon Bådsvik var slett ikke fornøyd etter 1-3. Her sammen med Marco Passera.

Vegard Steinsland hadde mange dueller med Vaulen-kaptein John Petter Gilje.

Trist kveld på «jobben» for Bjørn Arne Steinsland og Aleksander Nilsen.

Vegard Steinsland stanger inn 1-0.

Berge Ohm kan tidsvis trylle med ballen. Men ikke i kveld.

Kampfakta

Skjold 1 (1)
Vaulen 3 (2)
4. div., avd 2
Grinde stadion
1-0 Vegard Steinsland (5)
1-1 John Gilje (41)
1-2 Thomas Arnesen (43)
1-3 Felix Alinyoh (66)
Dommer: Sverre Flatebø, Karmsund
Tilskuere: 50