Rute 9 er ei populær bussrute i Tysvær. Nå kjem det også eit ekspressbusstilbod.
Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Kolombus gjør np grep angående skoletransport.

Kolumbus innfører sikkerhetstiltak

Ungdomsrådet i Tysvær har fremmet bekymring for trafikksikkerheten på bussene mellom Aksdal og Haugesund. Torsdag 9. mai presenterte Kolumbus sine løsninger for Tysvær kommune og ungdomsrådet.

PRESSEMELDING:
Den siste tiden har det kommet frem at videregående elever i Haugesund i enkelte tilfeller må stå på bussen mellom Aksdal og Haugesund. Kapasiteten har hele tiden vært god, men elvene har erfart at det i noen tilfeller samler seg flere elever på enkelte avganger, mens andre avganger har mange ledige sitteplasser. Kolumbus tar saken alvorlig og har hatt en gjennomgang av de aktuelle rutene.
– Vi har kommet fram til en bedre måte å legge opp rutene på, slik at vi ivaretar sikkerheten og sørger for at alle får sitteplass, sier kommunikasjonsrådgiver i Kolumbus Elisabeth Tostensen.

Endringene blir gjennomført i forbindelse med skolestart til høsten.
– I korte trekk dreier det seg om å kjøre noen av rutene direkte fra Aksdal til videregående skoler i Haugesund, og tydeligere merking av de ulike avgangene. I dag går rutene forbi flere av skolene. Dette blir det en endring på til høsten. Vi mener dette er en ansvarlig og god løsning, legger Tostensen til.

Økt kapasitet
Fra sommeren 2020 økes kapasiteten på bussene betydelig. I forbindelse med nytt anbud som trer i kraft 1. juli 2020, blir det blant annet satt inn nye og større busser.

Fakta

Fem busser er tilpasset skolene mellom Aksdal og Haugesund
To busser er tilpasset skolene mellom Førre og Haugesund
Til sammen er det 350 sitteplasser
Maksimalt antall reisende til skolene totalt er 225

Tiltak
Direktebusser mellom Aksdal og videregående skoler i Haugesund.
Tydeligere merking av bussene.
Informasjon til skolene/elevene ved skolestart 19/20.