Førre Musikkorps ble nummer tre i 1 divisjon under RM brass i Stavanger. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Førre Musikkorps. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Korpsene står sterkt året etter Musikkorpsenes år

I fjor feiret Norges Musikkorps Forbund sitt 100-årsjubileum. Året etter Musikkorpsenes år viser statistikken at det er stabilitet i rekkene.

Mange vil spille i korps, i fjor var det over 11 500 aspiranter i Norges Musikkorps Forbund
– Jeg synes det er utrolig gledelig at vi har over 11 500 aspiranter, sier NMFs president, Rita Hirsum Lystad.

Av de 11 513 aspirantene er nærmere 1000 av dem drillere.
– Det er fantastisk at så mange også vil drille. Jeg ser ikke bort fra at vårt VM i drill som vi arrangerte for første gang i fjor, har inspirert mange barn til å begynne med drill, fortsetter Lystad.
For henne er 17. mai en dag som betyr mye, både personlig og på vegne av korpsbevegelsen.

– Vi er et musikalsk evighetsprosjekt som svinger i styrke, balanse og tempo. Noen korps sliter og noen lykkes, men felles for oss alle er at dette er vårt fellesskap der vi får utøve vår hobby innen musikk og drill, sier Lystad som selv stiller som tamburmajor med Drøbak Musikkorps.
– Det som er viktig er at alle aspirantene får god opplæring, slik at de får glede av hobbyen sin i mange år. Vi bruker mye ressurser på dirigentsatsing i organisasjonen, og den årlige Dirigentuka i Stavanger i august er fullbooket!

– Vi opplever også at kvantitet og kvalitet er to sider av samme sak. Det er derfor kjekt at vi nylig har fått vår første gullmedalje for damer i EM drill ved Maya Kosmo, samt to bronsemedaljer i EM brass ved hhv. Eikanger-Bjørsvik Musikklag og Smørås Skolemusikk, avslutter presidenten.