Tollak Emil Gismarvik og Morten Bådsvik sendte Jan Inge Horn Haringstad ut på en flyvetur, men det var hjemmelaget som «landet» seieren. 4-0 var godt betalt. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Tollak Emil Gismarvik og Morten Bådsvik sendte Jan Inge Horn Haringstad ut på en flyvetur, men det var hjemmelaget som «landet» seieren. 4-0 var godt betalt. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Personlige feil gjorde det vanskelig

Skjold visste at Åkra ikke måtte få noe gratis, skulle det bli spenning i kampen på Karmøy. Men det var nettopp det som skjedde og dermed ble det vanskelig. Svært vanskelig skulle det visse seg, og selv om 4-0 var i meste laget var det fullt fortjent.

Skjold hadde snakket om å unngå å gi Preben Fauskanger og Åkra for mye rom i medvinden. Vel, det ble med snakket for etter 21 minutter hadde de to kjappe Åkra-spissene avgjort kampen og scoret tre mål.
– Vi skulle passe oss for de, men personlige feil felte oss. det var bittert, for uten om var det ikke så mange sjanser de fikk. Vi fikk svi og hadde en håpløs kamp for å komme tilbake. Rett nok hadde Vegard (Steinsland) en kjempesjanse rett før pause. Hadde han scoret på den hadde det kanskje sett annerledes ut, sier Halvor Hansen, som var en av flere som må tåle å «få høre det» etter de tre første målene.

Vind
Vinden ødela for begge lagene. Mest for Skjold som fikk tre i mot i motvinden. men Åkra, som er 4. divisjons beste lag, slet i hele 2. omgang. Da var det Skjold som styrte, men likevel ikke klarte å skape noe som helst. I stedet for fikk Åkra sin fjerde scoring på tampen.
– 0-3 til pause ødela mye for oss. Vi måtte ikke gi dem noe gratis, men det ar det vi gjorde. I 2. omgang ar det mye bedre, men vi skapte ikke nok, eller rettere sagt noe som helst. da vinner en ikke kamper mot Åkra, sier en ærlig Skjold-trener Bjørn Arne Steinsland.
Likevel var det fremgang å spore.
– Dette var på et helt annet nivå enn mot Vaulen. Vi var godt med, men som sagt gjør vi personlige feil som ødelegger alle muligheter for oss. men laget og spiller for spiller hevet seg kraftig fra sist uke, sier Steinsland.
Vegard Steinsland hadde Skjold sin eneste sjanse da han headet fra kort hold etter cirka 40 minutter. Berge Ohm hadde et par farlige innlegg, men det ville seg ikke.

Godt lag
Åkra er et godt fotballag. De utnytter motstanderne sin svakhet, men fikk det tidvis alt for lett i medvinden. Fire mål på fem-seks sjanser viser at de er effektive.
– Vi fikk det ikke helt til i den avgjørende fasen. Vi hadde ballen mye i 2. omgang, men jeg tror ikke vi hadde et eneste skudd eller avslutning som traff mål. Litt kjipt at de første målene ødela så mye for oss, sier Berge Ohm som var god lenge mot Åkra.
Nå venter Klepp og FKH 2 for Skjold. Gratismål i mot er ikke lurt mot slike lag heller.

Kampfakta

Åkra 4 (3)
Skjold 0 (0)
4. div. avd. 2
Åkra stadion
1-0 Preben Fauskanger (11)
2-0 Simen Sandslett (15)
3-0 Simen Sandslett (21)
4-0 Jan Inge Haringstad (87)
Dommer: Sverre Flatebø, Karmsund
Tilskuere: 150