Solveig Egge danset rundt med Maren Osaland Sele  og de andre gjestene i 2. omgangen. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Solveig Egge danset rundt med Maren Osaland Sele og de andre gjestene i 2. omgangen. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Danset rundt med motstanderne

Tysværdamene fikk det ikke til og det sto 1-1 til pause mot Klepp 3/Havdur. Men så startet Solveig Egge dansen på midtbanen, og det ble klasseforskjell på lagene. Men det ble bare 2-1-seier.

– 1. omgangen? Nei, huff hva skal jeg si? Det var dårlig. Vi var for passive, for treige og mistet ballen alt for lett. Mange av oss var ikke på, men heldigvis ble vi ikke straffet mer enn en gang av dem. Det er rart når motstanderne legger seg lavt og ikke vil ha tempo, så faller vi ned på det samme nivået. Trist, men dessverre sant, sier Solveig Egge.
Cecilie Apeland scoret etter et flott forarbeid av Malene Sørenes, og det var det som varmet de første 45 minuttene. Egge styrte tidvis på midtbanen men var aldri noe mer enn passelig god. 10 minutter pause gjorde henne og laget godt.

Solid
– 2. omgangen var solid av oss. Da gikk det fortere og alle løp og jobbet. Tror ikke de hadde en skikkelig sjanse på 45 minutter. Vi scoret ett mål, men kunne fort ha fått et par til. Selv fikk jeg mer kontroll over ballen og kunne spille opp de andre. Er veldig fornøyd med at vi vant, og min egen prestasjon etter pause. Det gjorde godt, sier midtbanespilleren.
For gjestene var Egge et mareritt. Hun var over alt på midten og vendte opp og danset rundt før hun slo perfekte baller i retning kantspillere og spisser.
– Når Solveig er god, så er hun skikkelig god. Det var hun ikke i starten, men du verden som hun hevet seg i 2. omgang. Det var kjekt å se på, skryter trenerne Sigbjørn Tysvær og Trond Helge Erland.
– Hva tenker dere om kampen totalt?
– Vi vinner og er nok et bedre lag. Men vi gjør fortsatt en god og en dårlig omgang. Dette var en kamp vi skulle vinne, men vi sliter med å holde oppe tempo i kamper hvor det er vi som styrer spillet. Så langt har det vært best prestasjoner mot de beste, og litt mer varierende mot de antatt svakere motstanderne, sier de to trenerne.
Lena Litlehamar avgjorde kampen da hun fikk servert et dårlig utspill fra bortelaget sin keeper. Et par halvsjanser og et skudd i stolpen kunne gitt mer enn to mål. Gjestene hadde et skudd i tverrliggeren tidlig i kampen i tillegg til en noe billig scoring på et skudd fra 20 meter.

Mer om kampen og flere intervju i papiravisen på torsdag. Der kommer også en spillerbørs.

Lena Litlehamar ble matchvinner.

Så nær var Malene Sørenes 2-0.

Tysvær sine målscorere Cecilie Apeland og lena Litlehamar.

Emma Askeland var mye med i spillet i 1. omgang.

Inger Marie Lien spilte seg opp utover i kampen, etter en forsiktig start.

Kampfakta

Tysværdamene 2 (1)
Klepp3/Havdur 1 (1)
3. div. kvinner
Frakkagjerd kunstgras
1-0 Cecilie Apeland (31)
1-1 Nora Berner (33)
2-1 Lena Litlehamar (54)
Dommer: Arve Fløysvik, Djerv 1919
Tilskuere: 40