Lars Magne Ullvang ble beste nordmann med sin sterke 3. plass i Danmark. Foto: Morten Asbjørnsen
Lars Magne Ullvang lett videre i WC. Foto: Morten Asbjørnsen

Ullvang lett videre

I dag var det klart for første av totalt fire konkurransedager under World Cup åpningen i padling i Poznan, Polen. Fra Tysvær kano- og kajakklubb er Lars Magne Ullvang og Elise Erland tatt ut på det norske laget. Lars Megne gikk lett videre, Elise måte slite litt mer.

Lars Magne åpnet i dag med forsøksheat på K1 1000m hvor de 5 første i heatet kvalifiserte til semifinalen i morgen. Lars Magne åpnet hardt og etablerte seg i tetgruppen frem til passering 500m før han økte trykket frem mot 800m og hadde etablert seg på 2. plass, en plassering han holdt helt inn til mål. Tiden 3,33,38 var den nest raskeste tiden i de totalt 5 forsøksheatene som ble kjørt i dag. Dermed er Lars Magne klar for semifinalen i morgen kl 09.18, der gjelder det å bli topp 3 for å kvalifisere seg til A-finalen som går lørdag.

Elise Erland og K2-makker Kristiane Amundsen fra Bærum KK fikk et tøff debut på det internasjonale seniornivået når de i dag padlet forsøksheat på K2 500m. De norske jentene gikk i mål på 7. plass noe som så vidt var nok til å gå til semifinalen på distansen i morgen tidlig kl 09.12.

I tillegg skal Elise og Kristine padle forsøksheat på K2 200m kl 17.05 i morgen.