Asfaltverket i Haugaland Næringspark ble offesielt åpnet av ordfører Sigmund Lier i dag. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Asfaltverket i Haugaland Næringspark ble offesielt åpnet av ordfører Sigmund Lier i dag. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Velde Asfalt avd. Haugaland: Har våget å satse på miljø

Det var en våt men stilfull offisiell åpning av asfaltverket i Haugaland Næringspark i dag. Men så er det også verd å feire landets mest miljøvennlige asfaltverk.

– Dette er en stor dag for oss, og det er en glede å se at så mange samarbeidspartnere og kunder ville være med på denne åpningen av asfaltverket her på Gismarvik. Vi er stolte over at den satsinga vi har hatt over tid, engasjerer så mange. Takk til næringsparken for all hjelp, til Tysvær kommune som virkelig har stått på for at vi skulle etablere oss her og til alle dere andre, sier leder for avdelingen på Haugalandet Åsbjørn Skrettingland.
Ordfører Sigmund Lier fikk gleden av å åpne verket som i dag gir arbeid til omtrent 50 arbeidere. På sikt håper en at dette tallet nærmer seg 70.
– Jeg husker godt første gang vi møttes. Jeg likte entusiasmen og ideene deres. Vi ville få noe til, og det har vi klart. At dette er et miljøverk som resirkulerer asfalt, og som nå skal gå over til enda mer miljøvennlig drift gjennom fyring med trepaletts, gjør meg ekstra glad. Å få dere på plass i dette som er landets største næringspark, er viktig for hele regionen. Ringvirkningene er store fra et slikt verk. Og vi har mye vei som trenger asfalt her hos oss, så jeg håper det er noen av dere her i dag som skryter av dette når de kommer tilbake på jobb, sa Lier i kjent positiv stil.

Viktig
– Det at Tysvær og ordføreren har vært så positive hele veien er utrolig viktig for oss. Dette har gått fort. I 2017 kjøpte vi opp Røyksund Asfalt og tok over deres arbeidsstokk. Samme år kjøpte vi en fabrikk i Finland, men hadde ingen tomt. I mai 2018 søkte vi om å komme i gang her, og like etter ferien hadde kommunen hjulpet oss med å få alle papir på plass. Fra nyttår har vi laget, og gjenvunnet asfalt her. En fantastisk optimistisk reise som vi nå feirer, seier Åsbjørn Skrettingland.
Verket produserer 110.000 til 120.000 tonn asfalt i året.
Det er brødrene Harald, Egil og Reidar Velde som eier bedriften som har sin hovedavdeling i sørfylket.

Mer om åpningen i papiravisen neste uke.

Sigmund Lier og Åsbjørn Skrettingland hadde mye å mimre om allerede.