Eric Ndayisenga og Haakon Kvia hadde mange dueller og var blant banens aller beste i Grinde. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Eric Ndayisenga og Haakon Kvia hadde mange dueller og var blant banens aller beste i Grinde. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Comeback i ypperste toppklasse

Haakon Kvia er kommet hjem for å få matchtrening. Strålende forsvarspill og to scoringer, var nok til å få fram jubelen på tribunen, og å sikre Skjold 2-2 og poeng mot FKH 2.

I en oppstykket, men tidvis god fotballkamp, så det lenge stygt ut for Skjold. Det var gjestene fra Haugesund som styrte det meste på gresset i Grinde. Men det ble skapt lite i en litt laber start på kampen. Eric Ndayisenga var nærmest scoring da han kom alene med keeper Håkon Bådsvik, men Skjold-keeperen var raskt ute og reddet mesterlig. Ellers var det tamt foran mål. Spillemessig gikk det fort og etter hvert kom Skjold skikkelig inn i kampen, uten å skape så mye. Det skulle endre seg etter pause

Kvia-dobbel
I pausen «måtte» trener Bjørn Arne Steinsland gjøre grep på venstresiden. Petter Haraldseid fikk aldri tak på Espen Haraldseid, og ble byttet ut. Inn kom Jonas Staurland og Skjold begynte omgangen bra. Men det var gjestene og Andreas Endresen som åpnet scoringene.
Da bestemte en spillesugen Haakon Kvia et det var nok.
– Vi ble bare bedre og bedre utover i omgangen og fikk blant annet et par cornere. På den ene hadde Morten Bådsvik tydeligvis et triks i ermet og la inn til meg. Det var bare å komme høyt nok og styre ballen i hjørnet. Utrolig kjekt å score i et comeback, sier Kvia.
Men han var langt fra ferdig. Seks minutter senere fikk ikke FKH-rekruttene avklart. I returrommet sto den hjemvendte sønnen klar.
– Så egentlig ikke om det var plass til å plassere ballen så jeg sendte den bare hardt mot målet. Jaggu var det et hull og den gikk inn. Må få si at det er i overkant å score to mål, som midtstopper i min første Skjold-kamp på over et år, smiler sympatiske Kvia.
Det kunne og burde vært vinnermålet. Men som sagt før i 4. divisjon får en også dommere etter nivå. Eric Ndayisenga var i offside, men fikk spille videre og fastsatte sluttresultatet til 2-2. Etter det var det store sjanser begge veier, og aller størst sjanse hadde FKH 2 på overtid da et skudd fra god posisjon ble blåst like over.

Greit nok
– Det ble en relativt god kamp med mange unge talentfulle spillere i aksjon. Vi hadde en kjempesjanse på 2-1, men dessverre klarte i Gøran Kallevåg å sette den. I tillegg hadde vi en del halvsjanser. Men som du korrekt sier, de hadde to kjempesjanser, den første og siste i kampen, der de burde scoret. Så jeg tenker at 2-2 er helt greit, sier Skjold-trener Bjørn Arne Steinsland.
– To ord om Kvia?
– Utrolig kjekt for han å komme tilbake slik. Det var mot FKH han ble stygt skadet i fjor. Tror ikke det er mulig med et bedre comeback, sier treneren.

Mye mer om kampen, og også kommentarer på hva Skjold-spillerne mener om ekte gress i avisen neste uke.
Der får du også en sterk spillerbørs.

Kampfakta

Skjold 2 (0)
FKH 2 2 (0)
4. div. avd. 2
Grinde stadion
0-1 Andreas Endresen (55)
1-1 Haakon Kvia (62)
2-1 Haakon Kvia (68)
2-2 Eric Ndayisenga (75)
Dommer: Cosmin Dima, Ferkingstad
Tilskuere: 125