Malegjengen f.v Anne Hansen, Hilde Håland, Maren Økland, Elise Vikshåland Lilleskog
Malegjengen f.v Anne Hansen, Hilde Håland, Maren Økland, Elise Vikshåland Lilleskog

FAU Straumen: Glad i skolen sin

Straumen skole har lenge hatt et behov for oppussing, både av klasserom og skolekjøkken. Økonomien har vært på plass, men arbeidet har latt vente på seg på grunn av manglende prosjektleder fra teknisk.

INNSENDT SAK:

Noen utålmodige og maleglade foreldre tok derfor initiativ til å male skolekjøkkenet på dugnad. Med velsignelse fra FAU og godkjenning fra rektor og vaktmester har vegger, vinduer og kjøkkenskap nå fått nye, friske farger. Maling og maleutstyr ble sponset av Neumann, Kystvindu sponset nytt kioskvindu, og Bjelland og Lilleskog bidrog med montering av vinduet. Og når malegjengen først var i gang med kjøkkenet tok de like greit gangen utenfor i samme slengen J
– Vi hadde lyst til å gi skolekjøkkenet på Straumen skole et skikkelig løft. Vi så at maling og et kioskvindu kunne gjøre rommet mye mer brukervennlig og hyggelig både for skolen og bygda ellers, og at dette var noe vi kunne klare å gjennomføre med noen timer dugnad, forteller Maren Økland.
– Det var kjempeflott at vi fikk lov til å slippe til, og ikke minst at vi fikk så gode sponsorer med på prosjektet. Kioskvinduet er vi veldig fornøyde med, nå kan elevråd, FAU o.l selge ut vinduet direkte fra det nyoppussede skolekjøkkenet, sier Elise Vikshåland Lilleskog

Viktig
– Skolekjøkkenet er viktig både for elevene og bygda ellers, og vi hadde veldig lyst til å bidra for å gjøre rommet litt triveligere. Det er mange som bruker gymsal og skolekjøkken til barnebursdager, avslutningsfester o.l så det er jo kjekt at det ser friskt og flott ut. Vi tror flere får lyst til å låne det nå, og da er det kanskje også flere som inviterer hele klassen i selskap, det er jo ikke alle som har plass til det hjemme, sier Anne Hansen.
– Steikeovnene var veldig gamle og ødelagte. Derfor var det ekstra kjekt at skolesjefen sa ja til å kjøpe inn nye steikeovner. Det gav det nymalte skolekjøkkenet et ekstra løft. Nå gleder vi oss til resten av skolen skal pusses opp, det tror vi blir veldig bra, forteller Hilde Håland.
– Det er fantastisk å ha ei foreldregruppe som tar initiativ og får ting gjort. Skolekjøkkenet var modent for oppussing, men det er ufattelig mange prosjekter på gang i en kommune så noen ting tar tid før en får gjort noe med det. Men med foreldrene sin innsats, og at skolesjefen bidro med nye steikeovner, har skolekjøkkenet blitt mye mer innbydene til bruk både i skoletid og fritid, sier en fornøyd rektor Morten Salvesen.

Slik så det ut på skolekjøkkenet.

Slik ser det ut nå…

1.klasse som synes det er topp med nytt skolekjøkken