Tunell på Håkon Bådsvik og 3-1 til Stian Barane (11) og Vard 2. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Tunell på Håkon Bådsvik og 3-1 til Stian Barane (11) og Vard 2. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Tapte for Vard 2: Helt ute av det

Skjold begynte strålende, men rotete det til for seg på hjemmebane. Plutselig er det som skjer bak dem på tabellen spennende.

Det er mange måter å tape en fotballkamp på. Kampen mellom Skjold og Vard 2 hadde de fleste elementene. Dårlige enkeltprestasjoner, dårlig lagprestasjon, dommerfeil og en motstanderen som hadde en spiss som var ustoppelig. Det ble rett og slett dagen da alt som kunne gå galt, gjorde nettopp det.
– Utrolig trist at vi leverer en så dårlig kamp etter en god start. Det så skikkelig lyst ut da Sander Hettervik styrte inn 1-0 etter 13 minutter, men derfra og inn gikk det meste galt. De fikk noen lette mål, eller… De fikk noen mål etter gode prestasjoner av Stian Barane der vi slipper han alt for lett til. Så har vi straffesituasjonen som bare er trist. Fatter ikke hva dommeren ønsker å oppnå med slikt. Vi har ikke hatt dommerne med oss i år, og det må vi bare leve med. Så slipper Håkon Bådsvik inn et mål, han normalt tar lett, og slik kan jeg fortsette å ramse opp skuffelse, sier trener Bjørn Arne Steinsland.
Og det er lett å forstå Skjold-treneren sin skuffelse. Sjelden har Skjold levert på så lavt nivå, så lenge i en kamp.
– Vi hentet dem opp til 3-3 og jeg tenkte kanskje det var kvelden likevel. Men så raknet det igjen. Vi er ikke på i forsvaret og alt går i mål. Nei, i dag er jeg skikkelig skuffet over gjengen min, sier Steinsland.

Comeback
Et av svært få lyspunkt i Grinde var Håvard Hovland, som er tilbake i Skjold. Men unggutten har ikke spilt skikkelig fotball på et år.
– Jeg vet ikke helt hva jeg skal si etter en så svak kamp. Jeg har et mål og en målgivende, men totalt sett klarer vi ikke å heve oss i dag. Akkurat nå er jeg bare fryktelig trist.
– Klar for kamp mot Ålgård på fredag?
– Ja, jeg trenger alle kampene jeg kan få nå, sier midtbanespilleren.
– Det var overraskende. Til meg sa han at han skulle jobbe. Får stole på Bygdebladet, avslutter Bjørn Arne Steinsland med antydning til et lite smil.

Vard klart best
Vard 2 vant helt fortjent etter å ha levert de siste 70 minuttene. Det raknet litt da Skjold reduserte til 3-3, men Dan Ove Vikse og Alf Trygve Velde klarte å mane guttene til å slå tilbake. Som sagt Skjold så tapte Skjold for at det meste gikk mot dem. Det skal selvsagt Vard 2 ha sin del av æren for.
Aleksander Gundersen spilte hele kampen for Vard 2. Han fikk et gult kort, men var ellers lite i aksjon mot sine gamle lagkamerater.

Kampfakta

Terningkast 2

Skjold 3 (1)
Vard 2 5 (3)
4. div. avd. 2
Grinde stadion
1-0 Sander Hettervik (13)
1-1 Stian Barane (28)
1-2 Olliver Persson (str. 31)
1-3 Stian Barane (36)
2-3 Mats Steinsland (57)
3-3 Håvard Hovland (67)
3-4 Stian Barane (70)
3-5 Edvard Khachatrjan (79)
Dommer: Bjørnar Kristoffersen Knudsen, Ferkingstad
Tilskuere: 100