Isabell Førre Jørgensen, Ingrid Emilie Rokstad og Amalie Krystad har mange spørsmål fra ungdommen som de vil ha svar på. Lokalpolitikerne stiller opp.
Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Isabell Førre Jørgensen, Ingrid Emilie Rokstad og Amalie Krystad har mange spørsmål fra ungdommen som de vil ha svar på. Lokalpolitikerne stiller opp. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Ungdommen spør – politikerne svarer

Torsdag klokken 19.00 bør du være på plass i Tysværtunet. Unge og eldre er velkomne til å lytte til hva Tysvær-politikerne svarer på spørsmål fra ungdommen.

Ungdomsrådet har i samarbeid med Tysvær kommune og Tysvær Bygdeblad invitert lokalpolitikere til en valgkveld i Tysværtunet. Der vil de kanskje få spørsmål som de vanligvis ikke får i valgkampen.
– Vi bryr oss om skole, oppvekst, framtid, miljø, om å bo i Tysvær og ikke minst hva vi bør se etter før det første valget vi kan stemme i. Vi har samlet et knippe med «gode» spørsmål som vi håper på gode svar på, sier Isabell Førre Jørgensen, Ingrid Emilie Rokstad og Amalie Krystad.
Og trioen vil ikke ha krangling og «styggepreik» på scenen i storsalen.
– Nei, vi ønsker at politikerne skal forklare og å komme med løsninger. Vi vil vite hvem vi kan stole på. Er det noe de synes det er vanskelig å forstå fra en ungdoms ståsted, eller noe de vil utdype, ja så skal de få tid til det. Kan vi gjøre noen klokere etter denne kvelden er vi strålende fornøyde.

Gratis
Arrangementet er helt gratis og ungdommer og 1. gangsvelgere er spesielt invitert. Men det er viktig å påpeke at dette er et arrangement som passer for absolutt alle. Her er tempo skrudd ned slik at alle skal få slippe til, og alle skal få en sjanse til å svare for seg. Og en del har en del å svare for når det gjelder ungdommen i Tysvær.
– Et av målene våre er at voksne og ungdommer tar turen sammen og viser at de bryr seg om oppvekstmiljøet i Tysvær. Her kan det være ting som blir tatt opp, som de kan fortsette å snakke om hjemme. Vi er så heldige i Tysvær at vi har et engasjert ungdomsråd. Derfor var det lett å takke ja til å være med på dette prosjektet, sier redaktør i Bygdebladet Alf-Einar Kvalavåg.
– Vi vet at det å skulle stemme er vanskelig. I alle fall første gangen. Så vårt tips er at dette bør dere få med dere. Her kan en lære mye i løpet av en innholdsrik og spennende kveldsstund. I tillegg vil Liv Jorunn Frønsdal fra valgsekretariatet i kommunen fortelle hvordan valget gjennomføres, seier de unge representantene.