Dagens målscorere for Tysværdamene.  Tomine Teistedal Haraldseid(2),Lena Litlehamar og Sannah Solstrand
Dagens målscorere for Tysværdamene. Tomine Teistedal Haraldseid(2),Lena Litlehamar og Sannah Solstrand

Sikret 4-4 og ett poeng

Tysværdamene fikk med seg et heldig poeng fra et forblåst Klepp Stadion. 3-1 ble til 3-4 før de berget 4-4.

Av Jon Erlend Stokkan

Klepp sjokkåpnet og satte ballen bak Oda Erland før 2 minutter var spilt.
Etter det var det stort sett Klepp det dreide seg om spillemessig, men jentene forsvarte seg bra.
Men etter 14 min fikk Tysvær corner. Lena Espeset Litlehamar la perfekt inn fra høyre, Tomine Teistedal Haraldseid steg til værs og stanget inn utligningen.
Etter nok en god Klepp-periode fikk Tysværdamene 2 kjappe mål etter henholdsvis 31 og 32 minutter.
Først på en corner fra Litlehamar hvor Sannah Solstrand satte pannebrasken til.
Deretter utnyttet Litlehamar rot i Kleppforsvaret og satte ballen kontrollert forbi keeper.
Rett før før pause utnyttet Klepp et sovende Tysværforsvar og reduserte.
Jentene fra Tysvær hadde forøvrig vinden i ryggen i 1. omgang og ballen hadde en tendens til å gå litt for fort i lengderetning.

Klepp fortsatte den spillemessige dominansen i 2. omgang og etter 60 minutter hadde de igjen snudd kampen og ledet 4-3.
Men Tysværdamene fikk til en liten sluttspurt og etter 88 minutter ble Ava Skrunes felt rett utenfor 16-meteren etter et flott gjennomspill.
Kaptein Tomine Teistedal Haraldseid tok ansvar, la ballen til rette på 16,1 meter og satte ballen forbi både mur og keeper.