Mats Steinsland tupper inn 2-3, men til liten nytte. Det ble tap for Skjold. Foto: Alf-Einar Kvalavåg
Skjold spiller sin 1. seriekamp i 2020 den 10. august. Foto: Alf-Einar Kvalavåg

Nytt Skjold-tap og brutalt straffet for personlige feil

Skjold – Varhaug 2-4: Skjold fikk en ny dårlig opplevelse på hjemmebane i ettermiddag. Nok en gang er det personlige feil som gjør at «alt› blir for vanskelig. 2-4-tapet burde og kunne vært unngått.

– Den enkle kommentaren er at de scorer på nesten alt de skaper, vi gjør det ikke. De får servert målene sine, vi får det ikke, sukker trener Bjørn Arne Steinsland.

Han har nettopp sett laget sitt slippe inn det tiende baklengsmålet på fem dager. Og det er få andre enn seg selv Skjold kan skylde på. I dag, overkommelig motstand, hjemmebane, en god dommer og sjanser nok. Likevel står de ribbet tilbake med null og ingenting.

Tafatt

I 1. omgang gikk det 20 minutter før det skjedde noe som helst. Det så ut som to lag som hadde bestemt seg for at 0-0 var helt greit. Men så rotet Skjold det til på høyresiden. Feilplassering og dårlig press. Ballen ble slått motsatt og der var det samme scenario. Feilplassering og null press. Pacifique Nahimana takket og bukket og sendte gjestene opp i 1-0. Var nesten en kopi av det triste vi så i Haugesund på mandag mot FKH 2.

To minutter senere holdt det på å gå galt igjen. Dårlige markeringer og nye feilvalg gjorde at keeper Håkon Bådsvik måtte hente frem en feberredning. Det kunne stått 2-0 på to «halvsjanser».

Og slik fortsatte det. Petter Steinsland reddet på streken fem minutter senere. Nytt dårlig arbeid på motsatt back åpnet opp hele Skjold-forsvaret.

Etter 31 minutter skjer det mye i løpet av ett minutt og to. Vegard Steinsland og Olav Auestad smeller sammen, og begge får seg en smell i hodet. Begge kommer seg på beina og Skjold har corner. Den ender til slutt hos Gøran Kallevåg som sender den i krysset. 1-1 og de fleste tror Skjold har snudd dette. I stedet roter de det til en gang til, og det er gjestene som leder ved halvtid.

– Alt for lett og nok en gang er det vi som må ut å jage, sier trener Steinsland.

Verre og verre

Skjold prøver å komme inn i kampen etter pause, men det er vanskelig. Midtbanen løper og løper, men det blir lite av det. Halvsjanser blir notert på blokka, men håpet om poeng slukker Marius Nevland då han utnytter et nytt farlig balltap og sender gjestene foran med 3-1. Vakkert og effektivt.

Litt håp blir det likevel nå Mats Steinsland krangler inn 2-3, men de fleste i Grinde har allerede skjønt at dette ikke er dagen. Så når Pacifique Nahimana lekent avslutter kampen med 2-4-scoringen sin var allerede stemningen på bunn.

– Dette blir på en måte verre og verre. Vi gjør mye nesten, men det lykkes ikke. Vi spiller kanskje ikke noen dårlig kamp totalt sett, men får svi for våre feilvalg. Det kan vi ikke holde på med om vi skal snu den trenden vi er inne i nå.  Men det irriterer enormt at de skal få det sinnsykt lett, når vi må kjempe så utrolig for å få ballen i mål, avslutter Bjørn Arne Steinsland.

I en annen kamp i 4. divisjon slo Frøyland Kopervik 1-0 på Åsebøen.

Mer om Skjold-kampen og spillerbørs i avisen på torsdag.

Smil tross alt. Vegard Steinsland fikk fram smilet hos de fleste også denne gangen.

Gøran Kallevåg sender ballen i retning av krysset. Det bør han gjøre oftere.

Adrian Strand var en av Skjold sine beste mot Varhaug. Det ble mye løping på haugesunderen.