Målscorer Georg Kolnes. Foto: Tor Harald Håland
Målscorer Georg Kolnes. Foto: Tor Harald Håland

SPORT

Rødt kort, fire mål, tre poeng og langt hjem

Stegaberg hadde som ventet ingen problem med å slå bunnlaget Sauda. Lettere ble det da hjemmelaget fikk en mann utvist etter ti minutter.

Det var bare spilt ti minutter da dommer Bjørnar Kristoffersen Knudsen måtte frem med det røde kortet til Håvard Lien Austerheim i Sauda i kveldens 5. divisjonskamp. Likevel gikk det en god halvtime før Georg Kolnes sendte gjestene fra Frakkagjerd i ledelsen. 0-1 sto også til pause.

Vi har full kontroll og vinner helt fortjent

To kjappe

Rett etter pause økte Ole Johannes Stople til 2-0 og etter rundt en time spill ble kampen avgjort med to kjappe mål av Isak Sirevåg og Are Søderlund.Seieren førte Stegaberg forbi Nord og opp på en 7. plass etter at laget har spilt 20 av 24 kamper.

Førnøyd

Trener Dag Frode Tønnesen var selvsagt fornøyd med 4-0 på bortebane.

– Det var i utgangspunktet vanskelig for Sauda, og lettere ble det ikke å spille 80 minutter med ti mann. Lien Austerheim rev ned Are Søderlund som siste mann og det vel lite å si på den utvisningen. Vår nye mann på 2.08 scoret etter en corner, men det var bare 1-0 ved pause. Så scoret Ole Johannes like etter hvilen, og da gikk de litt opp i limingen. Vi har full kontroll og vinner helt fortjent. Nå skal det feires med en lang busstur og pizza, sier Tønnesen.

Kampfakta

Terningkast 4

Sauda 0 (0)
Stegaberg 4 (1)
5. div. avd. 4
Sauda stadion
0-1 Spillemål Georg Kolnes (31)
0-2 Ole Johannes Stople (48)
0-3 Isak Sirevåg (56)
0-4 Are Søderlund (67)
Dommer: Bjørnar Kristoffersen Knudsen, Ferkingstad